Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слепецът вика „Дръжт...
Слепецът вика „Дръжте слепеца“. Или малко повече за безмозъчните ни политици...

Слепецът вика „Дръжте слепеца“. Или малко повече за безмозъчните ни политици...Писмо от Благородка Линковска – безработна, трудоустроена с инвалидна пенсия, майка на момиче в 6-ти клас

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)


Уж политическият ни елит продължава да мисли и действа наужким и да се излага наяве. След като месеци наред майките на деца с увреждания протестираха заедно с наследниците си, един самозван политик със съмнителен интелект, но пък обигран бизнесмен, нарече дечицата ни – УЖ БОЛНИ. 

След близо месец на МАСОВИ протести с искане на ОСТАВКАТА му, тя най-накрая беше дадена, но по-скоро насила, заради опасността от срив на цялата властова конструкция, градена почти десетилетие грижливо от Бойко Борисов. За да нямаме притеснения, делото на Валерко обаче бе достойно продължено от следващ "патриот". Друг човекоподобен и негов мозъчно-подобен направи поредното разтърсващо признание-словоизлияние.

Наричам позицията, която той изяви пред обществото „признание“, защото единствената стойност, която имаха неговите думи, е информацията, която носят за изговарящия я. А именно – некомпетентен, политически неподготвен, ораторски неспособен, дипломатически неграмотен и човешки недооформен индивид. Простак.

В собствения си профил, депутатът от "Обединени патриоти" от квотата на НФСБ Петър Христов Петров, публикува пост срещу хората с увреждания. Поредна срамна позиция от представител на онези, които би следвало да дават мило и драго и да работят за народа си, вместо да

Срам.

А в общия хор на "патриотите" се включи незнайно защо и казионната телевизия БТВ, събота сутрин: Предаване с надпис "Изповед на един уж болен човек". На екрана млад мъж в силата си, с тъмни очила, разказва как въпреки слепотата си, се справя успешно с живота. Манипулация??? Да 100%. Обидно е да сложиш надпис пред човек, който не го вижда. Обидно е да го представяш като "уж болен". Той не е! И е повече от скандално и повече от неморално и обидно да показваш един незрящ човек с такъв срамен и позорен надпис...! Обидно е за всички нас, хора с увреждания.

Росен Карамфилов е талантлив поет и писател, син на покойния художник – Кольо Карамфилов. Диагнозата на Росен е церебрална парализа със 100 процента инвалидност по ТЕЛК. Поетът е сред известните ни съвременни имена, има няколко стихосбирки, има изяви в националните ни телевизии. Масовият потребител – литературен или телевизионен, поне веднъж се е докосвал до творчеството и историята му. Говорим за средна обща култура, не за задълбочени познания в научната сфера.

Росен Карамфилов почти винаги е с черни очила. Просто така. Това също се знае и от зрителите и от читателите. Росен Карамфилов ВИНАГИ е с инвалидна количка. Това не може да остане незабелязано от зрящ човек.

Но депутатът НЯКОЙ СИ Петров, чието име едва тогава чухме и не сме длъжни да го знаем дори и от обща култура, уж вижда, пък не забелязал количката на момчето, уж чува, но не дочул проблемите, за които говори, уж народен представител, но побърза като пъпчив тийнейджър жаден за слава и лайкове, да сподели угодната на Валери, но срамно-вулгарна тъпа позиция през фейсбук.

Достатъчно тъжно за да се разплачеш, но... за кое по напред.

Че Валери подаде оставката си, след дълги протести и след очевидната заплаха да се повлече цялата власт. Той си е подаде оставката от немай къде и главно под натиска на Премиера, подаде е независимо от това че едни майки с деца, подкрепени от народа, пуснаха корени от протести на паветата ?!

Че въпросният господин, по случайност депутат, е явно толкова важен и добре поставен, че има свои последователи, защитници и поклонници, не само сред "патриотите" и герберите ?

Че въпреки цялото възмущение, с което протеста засипа властта, тя продължаваше да търси доказателства за съмнителните недъзи на протестиращите?

Че въпросните управленци и депутати са с грамотност и капацитет 4-ти клас, но са в управлението на държавата?!

И решават ли решават!!! От наше име!

Управляващите в други държави имат CV, което респектира. Хората в политиката са носители на научни степени, обществени дейци и активисти. У нас автобиографиите са преправени, а в не редки случаи - дипломите фалшиви.

Дори Премиерът ни е единственият лидер, който не владее английски!

Разбирате ли – съдбата на незрящите, на отчаяните майки, съдбата на България е в ръцете на тези алчни и безскрупулни вампири!

И нашата съдба е в техните ръце.

Слепецът вика „Дръжте слепеца“. Засега.

Валери си подаде оставката! Защото стана ясно, че и Борисов си отиваше, а ние повече нямаше да търпим да ни водят глупци и слепци.

Защото те не могат да ни спасят. А вече не могат да спасят и себе си! Но властта пак си продължи своята фалшива песен, да ни шикалкави и будалка, парадирайки с отпуснатите 150 млн. лв., оказаха се УЖ неправилно разпределени, продължи властта и да се прави на разсеяна недоизкусурявайки, правейки и приемайки законите не така както искат майките и всички ние. Последва пак скандал и остра позиция и ново преразглеждане на закона за личната помощ в социална комисия. Засега така. А през седмицата до 10 декември предстои промените да бъдат окончателно гласувани в пленарна зала. ДАНО! Ще видим дали и този път не са ни приготвили някоя "предколедна приятна изненада"...!

Ще завърша с думи от профила на самия Росен Карамфилов, по повод изказването на т.нар. вицепремиер, вече бивш: „Има една стара приказка - низостта предели няма. Когато някой е низък, той е низък със всички възможни средства на низостта си. И никой не е способен да го спаси от него самия.“

 

Image result for Държавата, в която хората с увреждания нямат място Image result for Държавата, в която хората с увреждания нямат място  

Image result for Държавата, в която хората с увреждания нямат място Image result for night

 Държавата, в която хората с увреждания нямат място

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ УДАРИ ДЪНОТО! Нарече майките "кресливи жени", а децата с увреждания определи като уж болни деца.


 

 Шоуто на Слави: Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита правата на децата. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Гражданско движение "ДНЕС": ЗАЕДНО да сменим Системата!

Система, зачената в грях

Оставка!* >> Симеонов за майките: "група кресливи жени", спекулират с "уж болните си деца

Майките окупираха парламента. Търсят Валери Симеонов

ВЪН БОКЛУЦИТЕ! Партньорите на Борисов от т. нар Патриоти: Протестиращите са лумпени и мутри! УЖ болните деца да се отглеждат в домове!!!

 

 

 


82937