Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Смехотворно >> Славч...
Смехотворно >> Славчо Велков: Оставам в парламента като съветник на Нинова

Смехотворно >> Славчо Велков: Оставам в парламента като съветник на НиноваИмам затруднения, но се надявам до есента да бъда във форма и да бъда вкаран отново в игралното поле. Не търсете политически подтик - с Корнелия Нинова сме беседвали по въпроса. Думата "оставка" за мен не означава напускане на парламента, а напротив. Означава оставане, тъй като ще бъда тук в бъдеще като личен сътрудник и съветник на Нинова по въпросите за националната сигурност, отбраната и специалните служби". Така коментира оставката си червеният Славчо Велков в кулоарите на парламента. Вчера той депозита в Народното събрание оставката си, а днес парламентът я прие.

На въпрос какви са причините да поиска прекратяване на правомощията си като народен представител, той посочи: "Ще отговоря с монолог от "Ромео и Жулиета" - "Раната ми не е дълбока като кладенец, нито широка като черковна порта, но ми е достатъчна".

Велков посочи, че благодарение на екипа на ВМА е на крак, а сега преминава изследвания.

Той допълни, че има предписание от лекарите да не се подлага на стрес, тъй като сегашното му състояние било предизвикано от напрежение.

Велков се е свързал с ЦИК, за да разбере кой ще дойде на неговото място в залата. Свободното място трябвало да бъде заето от Георги Вергиев. Той бил с висше военно и икономическо образование. На въпрос как Вергиев ще поеме поста, като групата на БСП отсъства, Велков посочи, че полагането на клетва е пред парламента, а не пред групата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За да не отнемат на... булката младоженеца - Доган!>> Борисов: БСП да каже, че никога няма да управлява с ДПС

Лъжи и пак лъжи! >> Бойко Борисов: Не сме с договаряли с ДПС по Закона за вероизповеданията

Не става само с блажене

Тук Ал Капоне си има държава. Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Бойко Борисов предаде българските интереси..., стана окончателно заложник на ДПС! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Безсрамието и наглостта - еталон на ГЕРБ! >> Цветанов: Предлагаме не амнистиране на дълговете на вероизповеданията, а отсрочване.

Жалки циркаджилъци ? >> Цветанов с горещ коментар след излизането на ВОЛЯ от парламента, идат ли извънредни избори (ВИДЕО)

"Воля" напусна парламента. Кворумът на ГЕРБ в парламента - изцяло в ръцете на ДПС

 


92824