Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Смешният плач и крок...
Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!Мнение на Божанка Петрова - майка на 3 деца, гр. Смолян

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие) 

 

Безпрецедентно! Нагло! Жестоко! Обидно.

Тези хора, облечените с власт хора от ГЕРБ и Правителството, начело с любимия ни вожд и учител Бойко Борисов, вече нямат страх от нищо, дори от Бог! Бойко-3 в коалиция с Патриотарите се оказаха най-голямото зло, което можеше да се случи на Майка България.

Като стадо скакалци доопоскват нашата бащиния, не тяхната, а нашата Родина, това което са оставили нашите родители и деди.

А ние стоим и гледаме! Гледаме „стой, та гледай“! И си мълчим!

Единствените два инстинкта, от които се ръководят са желанието да не изпуснат властта и парите, още пари, много, много пари!

Затова те вече не се свенят от нищо и от никого и затова преминават през всичко..., направо газят!

Откраднаха спестяванията на гражданите, убиват бизнеса, доубиват просветата и здравеопазването, осъдиха нас - смачкания български народ на геноцид и следват неуморно кървавото си дело! Изгонват ни от Родината ни, защото тук е вече непоносимо! И не се живее.

В хунските и безчувствени набези стигнаха дотам, че посегнаха дори и на децата с увреждания и техните родители!

В сряда родителите и децата с увреждания протестираха пред Парламента с тениски, на които пишеше „Системата ни убива”. БСП и ГЕРБ се уж за пореден път се скараха, а охраната не допусна в парламента хора с увреждания. За кой ли път! Оказва се, че те са имали уговорена среща, но зам.-шефът на парламента Емил Христов от квотата на ГЕРБ забранил да влизат?!?

В четвъртък сутринта Христов леко постреснат от скандала реши гузно да поясни, че вчера се е показало „неприятно лице на българския парламент”, а истината за случилото се вчера не се знаела от всички?!

Зам. шефът на парламента се стресна не от това, че съвестта му проговори, защото такава няма, а от театралния етюд, който вчера Вождът разигра пред медиите, като разказа как бил плакал, заради тъжната история на майка и болното ѝ дете, които емигрират от България, за да живеят по-нормално.

„Кой е този ненормален администратор, който може да кара тези хора непрекъснато да ходят напред-назад. Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да изчистим. Ревах да ги гледам”, заяви премиерът Борисов пред министрите и медиите. 

„Лично министър Бисер Петков да се занимае със случая! Малко човечност няма ли, бе, какви са тези хора, държавни заплати вземат”, възмути се премиерът. Наглец ! Ако имаше световен шампионат за наглеци, 100% нашият Бойко Борисов щеше да е световният шампион! №1 щеше да е!

А на какво се възмущавате, г-н премиер?

На съсипията, до която докарахте България ли?

На липсата на каквато и да е субординация между охранената ви и раздута администрация ли и на нейното брутално дебелокожие!

На всеобщата криза и хаос във всичко и навсякъде ли? Криза, безпардонност и простотия, която вие насадихте и развихте!

Има ли нещо, което да функционира нормално в България, която Вие ръководите вече 3-ти мандат? Това вече не е държава, това е абсурдно място, което дори вече няма граници. Няма нищо! През така наречените наши български граници, всеки който е решил влиза и излиза необезпокояван. От местата за изолация на доказаните престъпници също се бяга безпрепятствено. За съдебна система – вече няма смисъл да се говори. По улиците и покрай училищата на децата ни се разхождат убийци, наркодилъри, престъпници. По пътищата ни подкупна полиция рекетира хората и всеки знае тарифата, по която да си плати, но кървавата война по пътищата не спира. В самата война в Сирия не умират толкова хора, колкото умират на ден по т.нар. „магистрали” на България.

Кое ни е наред?

Влакове горят, фабрики гърмят, кметовете крадат… Какво е това? Не е ли  следствие от абсолютната некадърност и безхаберие на това и всички досега управления и управници изедници, които са там само за да облагодетелстват сами себе си?

Тръгнах от вчерашната драма в Парламента с децата с увреждания и тъжната съдба на майката, ЛИНК  но това не е единичен случай. Цяла България е така! Избягвам думата „държава”, защото държава отдавна няма! Няма полиция, няма армия, няма просвета, няма здравеопазване, Патриархът е полужив, Църквата се дави от междуособици, няма дори спорт… Това не е държава, цирк без купол е, разположен на цялата територия на някога красивата и богата държава – България.

А вие къде сте г-да управници? Тук ли сте? В България ли живеете? Да, децата ви отдавна не са тук, учат и живеят охолно навън! Вие повечето време също прекарвате навън в луксозните си къщи, вили и скъпи апартамента покрай Лозана, Сен Тропе, Кан, Лас Вегас...

И ще плаче премиерът! Нека плаче! Но плачът му е смешен, циничен, подигравателен и крокодилски за целия народ, за когото освен зрелищата, които ни сервирате всеки ден, дори хляб няма вече!

Проклети да сте в съсипията си!

 

Вижте и други материали по темата:

Майка на дете с увреждания: Сълзите на Борисов са популистки

Правата на децата с увреждания? Важното е, че Борисов е разплакан

Пак местенца за оядени чиновници* >> Един орган ще контролира телковете вместо досегашните девет

Майката, разплакала Борисов, иска извинение от премиера

Управници и политици с непоправими увреждания

 

 


59965