Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално / Смолянчанка: Отрязах...
Смолянчанка: Отрязаха ми тока, без да предупредят!

Смолянчанка: Отрязаха ми тока, без да предупредят!Спряха ми тока без предупреждение, оставам с децата на студено, жалва се през сълзи многодетната майка Анета Шаркова. 44-годишната жена има 4 деца, двамата й по-големи синове са на 24 и 21 години. Съпругът й работи на гурбет в Германия. Жената отглежда в Смолян по-малките си синове Хари /8 г./, който е с увреден слух, и Мариян /2 г./ „Получих сметка за декември м.г. от 500лв. за ток, не мога да я платя. Пуснах жалба до ЕВН на 18 февруари т.г. да се провери, тъй като не е възможно да сме консумирали толкова еленергия. Междувременно ми дойде сметка за януари от 300 лв. за ток, а досега съм имала не повече от 250 лв. сметки за зимни месеци.

Затова се включих и в колективна жалба за злоупотреби на дружеството с още 36 смолянчани, която бе изпратена до ДКЕВР и ЕВН на 27 февруари т.г.“, обяснява Шаркова. Жалбата подало гражданско сдружение ДНЕС, от където я успокоили, че докато тече проверка по сигналите в него, няма да й спрат тока.

„Във вторник обаче, без предупреждение, ми спряха тока. Не направиха проверка по жалбите, не знам как ще гледам децата на студено“, плаче жената.

Тя е безработна, получава 140 лв. от Бюрото по труда и 313 лв. инвалидна пенсия за детето и детски добавки. Съпругът й чака забавени заплати в чужбина. Родителите й са инвалиди и няма близки, които да й помогнат. Заради липсата на доходи банка е обявила за продажба ипотекирания единствен апартамент на семейството в Смолян.

 

„Имаме входящ номер на колективната жалба, а от централата на ЕВН твърдят сега, че не е заведена при тях, явно не е подадена от Смолян. Това е втория човек със спрян ток от подалите общата жалба и то без да ги предупредят“, заяви областният координатор на ДНЕС, Ралица Данчева.

От ЕВН заявиха, че са направили проверка на електромера след първата й жалба и не констатирали нередности. Жената не била подавала молба за расрочено плащане, но ако подадяла щели да я разсрочат сметките. От дружеството разпоредиха вчера/вторник/ нова специализирана проверка на електромера й. 

 

13.03.2013 

Още...

 

Източник: http://smolyanpress.net/?p=28182