Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Социалните мрежи, а не медиите са мястото за истинска атака към управляващите

Социалните мрежи, а не медиите са мястото за истинска атака към управляващитеМорфичен резонанс, студен резерв, мутрите в политиката, правната лудост, гнилите ябълки. Хората, които говорят по тези теми може да намерите само на едно място – социалните мрежи и множеството групи и общности там, които остро критикуват управляващите. С нашето 111 място по свобода на медиите, хората не им вярват и се групират по интереси там където корпулентния медиен магнат няма грам присъствие. Няма групи в негова подкрепа дори от работещите в неговите медии.

Социалните мрежи остават за сега най-доброто място открито да се критикуват управляващите. Не че и там няма цензура и блокиране на профили заради „некоректни изказвания“. След като депутатът от ДПС Делян Пеевски е медиен магнат в България, което изпрати страната ни на 111 място по свобода на словото, хората си позволяват да говорят и споделят само в малки затворени групи. Трудно може да видите обществено недоволство да присъства в медиите.

 

Оказва се, че редица групи във Фейсбук изобилстват от подигравки и остри критики към политически лидери и други „герои на деня“, които се венцеславят в медиите на Пеевски. За „Невъзпитаните карикатуристи“ сигурно повечето вече са чували, но освен тях има много талантливи и остроумни хора, които използват много умело както каламбура така и създаването на  фотоколажи. Имат обществена нетърпимост и чувствителност към нередното, грозното, вредното и пагубното в страната ни. Напоследък нашумя и фейсбук групата на юристите в България, която чрез тази социална медия коментира, обсъжда и предприема организирани действия и протести.От проучване в една от социалните мрежи на Фрогнюз става ясно, че наличието на такива общности  доказва сериозното количество на хора, които изобщо не одобряват управляващите политиците и техните действия. Често в тях се виждат и сериозни сигнали за нарушения и нередности, към които пък институциите са глухи и слепи. Виждат се снимки, които няма къде на друго място да видите, често се публикуват и документи, от които лъсват сериозни схеми.

 

Само имената на някои групи са показателни за какво си говорят хората в тях. Вижте как се казват някои от групите и общностите в Фейсбук:

„Спрете Герберащината“

„ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА“
„Правна лудост“
„Общество срещу гнилите ябълки“
„Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система - "Солидарност"
„В подкрепа на идеите и проектите на Цветан Василев“
„Идея за БНД- АНТИКОРУПЦИЯ“
„Група за морфичен резонанс, студен резерв и неподозирани портали“


Последната сигурно и вас ви е впечатлила -  „Група за морфичен резонанс, студен резерв и неподозирани портали“. В нея са събрани „фенове“ на речите на Ахмет Доган, който говореше за „морфичния резонанс“, а с покупката на ТЕЦ Варна  името му се свърза директно със студения  резерв. Като виден представител на тези важни за страната ни  група иронично е показан небезизвестният Динко, позиращ  пред знак за инвалиди с дърневият кръст, за който се съревновават млади левенти на Йорданов ден.

 

Често участниците в тази група просто публикуват някоя „новина“ над която „резонират“ изразявайки критичното отношение я към премиера Бойко Борисов, я към дясната му ръка Цветан Цветанов или към министъра на финансите Владислав Горанов. В тази група определено не харесват Путин и Ердоган.

 

Ето няколко коментари на участници в групата на последните събития:

„Някак си не ми се иска данъците, които си плащам като поп (как само звучи), да отиват за интелектуално предизвикани и сексуално сплотени ченгета от Шесто, разпределени по религии... Някак неправилно ми се струва.“

 

„Държава, която опрощава 8 млн.лв. на Мюфтийството, а съди родопски баби за 1.50 лв… закривааай!!!“

 

 „За 2019 до момента в света има 11 нападения от акули и 2 "нападения" от акулски перки на Графа.“

 

„Знаете ли, че Северна Македония се намира в Западните Балкани, които са в част на Източна Европа?“

 

Ето някои много тиражирани изображения и коментарите към тях от "Правна лудост" и „Група за морфичен резонанс, студен резерв и неподозирани портали“.

 

.

 

"Междувременно в СРС..."

.

"Останките на един Районен съд"

.

 

"Когато се престараеш с описанието и яйцата станат с площ от 3.4 кв.м."

.


.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Прошка ли? Не! Не ви я дадохме! Нямаме право да ви я дадем!

Заедно със Слави и неговата едноименна песен..., този път наистина да вземем да изхвърлим боклука!

НАП друсат ръченица..., депутатите - с пълна паница!

Религия цена няма! Да, ама не! Кончето е... кобилка, госпожа! Или как ГЕРБ продаде всичко, дори и себе си продаде на ДПС!


92607