Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / София - прайд. Искам...
София - прайд. Искаме да живеем нормално!

София - прайд. Искаме да живеем нормално!Коментар на Георги Пеев, богослов, София

Скандали, агресия, брожения - всяка година виждаме едно и също по време на гей парада, организиран в средата на юни в София. И тази не е изключение. "Ненормалници, изроди, безбожни създания" - това са само част от обидите, разнасящи се по медии, в коментари, на улицата. Западни дипломати периодично излизат с декларации в подкрепа гей общността, участват в шествията и се явяват като жив щит срещу хулите, заплахите и мощната агресия 

Псевдопатриотични партии като ВМРО и Атака целенасочено и от години се упражняват и крепят рейтинг, прокламирайки ксенофобия и фалшив морал чрез насаждане на фашистка омраза срещу инакомислещите и различните В действителност статистиката сочи, че поне 37% от мъжката популация е имала някакво хомосексуално преживяване между началото на юношеството и третата възраст, което означава от физически контакт до оргазъм. При дамите 20% са имали поне едно преживяване с човек от същия пол, в 13% от случаи до оргазъм. (Данните са от проучване на известен американски учен - Алфред Кинзи, провел задълбочено изследване на тази тема). Какво означава това?

Да си хомосексуален е:

- Да работиш на бюрото в офиса, във фермата, в болницата и в училището;
- Всеки ден в 12.30 ч. да излизаш на обяд;
- Да се возиш в метрото, автобуса, тролея;
- Да караш кола;
- Да ходиш на кино и театър;
- Да пиеш бира;
-Да псуваш от време на време;
- Да протестираш... срещу застрояването на Пирин, срещу високите цени на тока, срещу репресиите на ДАНС...
- Да критикуваш режима на Борисов и беззъбието на лявата богаташка Нинова;
-Да пишеш във Фейсбук, Туитър, Инстаграм...

 С други думи да бъдеш нормален човек. Като всички. София-прайд е просто един ден, в който цветните, усмихнатите и да, малко по-различните хора излизат на улицата. За да се веселят и най-вече за правата си. Те са различни, не са неморални или безбожни. Не са безнравствени. Те просто са избрали за свой партньор човек от същия пол. При тях любовта не е по-малка, не е по-грозна или страшна. Те изпитват същите чувства като всички останали. Но! Те нямат същите права.

Да си хомосексуалист често означава и:

- Да изпитваш вербална и физическа агресия;
- Да не можеш да се ожениш/омъжиш за човека, когото обичаш;
- Да не можеш да вземеш неговата пенсия, когато той почине;
- Да не може да имате дете, дори и осиновено;
- Да не можеш получиш информация за здравословното състояние на своя партньор, когато той е в риск, защото "новини се съобщават само на съпрузи и съпруги";
-Да те обиждат и да се прикриваш за да си намериш работа, защото си различен...

София-прайд не е шествие, имащо за цел да развали морала и устоите на българското общество, както ни внушават патриотари и някои "родолюбиви“ организации. Това е цветен и усмихнат протест-веселие веднъж годишно, за да могат хората с различна сексуална ориентация да живеят нормално. Или поне по-спокойно и сигурно. Да бъдат чути. Никой не иска повече права и привилегии. Те искат да са част от това общество без да се чувстват различни. Да бъдат с равни права и равни възможности. Това е борба. Да живеят като в Западните Европейски страни, където всички са с равни права, равни задължения, равни условия на труд, независимо от това какъв си!