Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Спешна проверка на Н...
Спешна проверка на НСО! Доган и Пеевски не ги искат никъде, а тук са господари

Спешна проверка на НСО! Доган и Пеевски не ги искат никъде, а тук са господариВ Турция са нежелани...

Президентът да разпореди спешна проверка на НСО. Скандалът с лидери на „Да, България!“ е само повод. В службата за охрана отдавна назряват процеси, които нямат нищо общо с правовата държава. Хора от изпълнителната власт решават кой да бъде охраняван.

Това води до абсурди, данъкоплатците да плащат пазенето на Ахмед Доган и Делян Пеевски. И двамата са милионери по много съмнителен начин. Животът и на двамата е скрит от обществения поглед, но ползват щедростта на обществения ресурс.

Държавният глава все още е принципал на НСО – нека се възползва и да разпореди проверка. 

Не е тайна, че изпълнителната власт също има своето огромно влияние в службата. Влияние имат и отделни политически и бизнес субекти, както и хора от силовите структури. Публична тайна е, че служители на НСО работят и частно. Къде, кого пазят? Минават ли служителите през тестове за лоялност, както е в много подобни служби по света? 

Спешна проверка премиерът трябва да възложи за собствеността на двореца на Росенец. Кой какво е прехвърлял подписвал, плащал или не плащал. Защо някой си позволява да се разпорежда като собственик на парчета от българската територия? Но проверката да не е формална, а по всички правила и изисквания на закона. Каква е ролята на бургаския кмет в цялата история покрай превземането на цял един полуостров? Разпоредено ли му е или сам е преценил да е толкова сервилен към Доган? 

И Радев, и Борисов трябва да са наясно, че гражданите са чувствителни, когато става дума за демонстрация на сила, мощ, влияние, безпардонност и недосегаемост. Не може частни или държавни гардове да се държат безпардонно, с увереността, че нищо не може да им се случи и са защитени от МВР. 

Къде е в крайна сметка и „хвърчащата чета“ на Иван Гешев? Лесно се арестуват по селата нарушители с по кило и половина нарязан тютюн и 30 литра незаконна ракия. Да го видим как ще изглежда заедно със Сийка и главсека на МВР Ивайло пред гавази с пищови… 

Иначе излиза, че Доган и Пеевски са най-главните в тази държава, а президент, премиер и главен прокурор им удрят теманета. Какво честваме на 3 март, дявол да го вземе? Суверенна държава ли сме или не? 

Фрог нюз

 

П.П. Счетоводителят на властта Горанов да бъде уволнен и разследван. Колко доказателства още трбва да се дадат, за да се разбере, че е бил главен херой в скандалите около хазарта? Гешев, провери му сметките, направи му обиск - защо те е страх? Делян ли не дава?

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Журналистът Венелина Попова: След това, което видяхме в това видео, всички трябва да сме на улицата, а не във Фейсбук

Доживяхме да видим опозиционери в Булгаристан бейлик*!

Журналистът Татяна Кристи: Ай сиктрир, бе! Този народ няма ли да се ядоса най-после?

Бойко Ноев: Няма отговор, защо с наши пари се охранява бизнеса на Доган и Пеевски, а Цачева и Главчев имат привилегии

Мълния! Много мило, че г-н Гешев подхваща Доган, Пеевски, Горанов, Борисов… Blagodaria

Бойко Ноев: Докога ще търпим Доган и Пеевски да се охраняват с наши пари?!

 

 

 

 

 


129851