Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Справедливост ще има...
Справедливост ще има ли...?! >> Министър Порожанов получи призовка по делото

Справедливост ще има ли...?! >> Министър Порожанов получи призовка по делото "Стайков"Министърът на земеделието Румен Порожанов получи призовка от спецпрокуратурата по делото за източване на европари срещу Миню Стайков. Министърът ще бъде разпитан като свидетел и в качеството му на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие", съобщи бТВ. Призовани и други държавни служители.

Днес Специализиранията съд реши да остави Миню Стайков в ареста. Мотивите са, че няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление. Стайков е обвиняем по делото за злоупотреба с пари от европейски фондове.

През деня спецпрокуратурата внесе искане за най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“. Защитата поиска отвод на прокурорите с мотива, че не са обективни да проведат разследването. Адвокатът на Стайков изтъкна, че прокурорът Ангел Кънев е собственик на няколко имота, които са под контрола на преките конкуренти на Стайков, съобщи бТВ.

Кънев пък обясни, че става дума за три сделки, направени преди години. Имотите били купени онлайн. По думите му, това са земеделски земи и са под 5 декара.

Миналата седмица зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че "за прокуратурата проблем няма – главният прокурор, включително и аз, заставаме зад наблюдаващите прокурори".

"Не защото те са ни подчинени, а защото проблем няма.", добави той.

И още: "Пещерска гроздова" няма нищо общо с тези разследвания – може да свържете и "Джони Уокър" с тях. "

Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по Програмата за развитие на селските райони и Програмата за конверсия на лозя. Сред тях е алкохолният бос Миню Стайков, за когото това е трето обвинение.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Миню Стайков остава в ареста по обвинението за злоупотреби с пари от еврофондове

Отхвърлиха исканията на Миню Стайков за отвод на прокурор Ангел Кънев98812