Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Срам! 700 000 лв. бо...
Срам! 700 000 лв. бонуси си раздадоха в Търговския регистър Отделните служители са били поощрени с различни суми въз основа на индивидуална оценка

Срам! 700 000 лв. бонуси си раздадоха в Търговския регистър Отделните служители са били поощрени с различни суми въз основа на индивидуална оценкаАгенцията по вписванията си раздаде тлъсти бонуси точно за периода, когато Търговският регистър се срина и нанесе тежки щети на бизнеса, тъй като беше блокиран 18 дни. През октомври са били разпределени 700 хил. лв. "допълнителни възнаграждения за постигнати резултати" за юли, август и септември, съобщи в. "Сега".

Пресслужбата на агенцията потвърди, че служителите й са били поощрени, но отказа да посочи каквато и да било сума. Във ведомството работят около 600 души.

По неофициална информация, четирима софийски директори са си разделили 20 000 лв. Надолу по веригата различни началници са получили по над 2000 лв. Поощрени са и шефовете на отделите, които пряко са носили отговорност за блокажа на регистъра. Най-малко са получили хората, които обслужват офисите на агенцията в провинцията – техните бонуси са били под 700 лв. и те са възмутени от това, защото са понесли лично недоволството на бизнеса.

Решението за паричните премии се взема от шефа на конкретната институция, става ясно от Наредбата за заплатите. В случая това е новоназначената директорка Габриела Козарева, която преди това ръководеше Агенцията за малките и средните предприятия. Следователно решението за възнагражденията за времето на липсата на регистър е нейно.

Отделните служители са били поощрени с различни суми въз основа на индивидуална оценка, става ясно от отговора на Агенцията по вписванията.

По наредба допълнителни възнаграждения могат да се дават 4 пъти годишно, като размерът на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати, което отделен служител може да получи за една година, не може да надвишава 80% от начислените му за същия период основни заплати. Парите са от икономии от незаетите щатове и спестени пари.

България

 

Източник: https://fakti.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Разпадът на търговския регистър - разпад на държавата!

Кой взе парите, за да не "гърми" Търговският регистър

Търговският регистър: вечните стари ченгета въртят поредните мътни номера

Търговският регистър отново изправи бизнеса на нокти80934