Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Сребърен медал за ан...
Сребърен медал за ансамбъла ни във финала на обръчи и бухалки

Сребърен медал за ансамбъла ни във финала на обръчи и бухалкиНационалният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал във финала на три обръча и две бухалки на Световната купа в София, предаде БГНЕС.

Родните грации вдигнаха на крака публиката в столичната зала „Арена Армеец“ с брилянтно изпълнение в последния финал от Световната купа, с който бе сложен край на тридневната надпревара. Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска се представи отлично и получи оценка 24.050 точки от съдиите (15.900 трудност, 8.150 за изпълнение), с което изглеждаше близо до титлата, но след това ансамбълът на Украйна също игра на много високо ниво и получи оценка 20.100. На трето място се нареди съставът на Япония с 23.600 точки.

По този начин златните момичета спечелиха втори медал от Световната купа в София, след като вчера триумфираха в многобоя. По-рано днес ансамбълът ни допусна грешка в съчетанието си във финала на пет топки и остана на шеста позиция.

Страхотно представяне в София имаше и Катрин Тасева, която днес спечели три сребърни медала във финалите на отделните уреди, а вчера завоюва бронза в многобоя. Така България завърши домашната Световна купа с общо шест медала – един златен, четири сребърни и един бронзов.

 

Редактор: РУМЕН СКРИНСКИ

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 


96212