Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Срещата със Слави Тр...
Срещата със Слави Трифонов предизвика огромен интерес сред студентите във ВТУ

Срещата със Слави Трифонов предизвика огромен интерес сред студентите във ВТУАулата на ВТУ се оказа малка, за да събере всички желаещи за дискусията

Повече от два часа продължи срещата-дискусия на Слави Трифонов и неговият екип със студентите на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Местата за сядане в аулата на университета бяха заети още след 17:30 часа, като самото събитие започна в 18:30 ч. Оказа се, че най-голямата зала на ВТУ е тясна, за да събере всички желаещи да присъстват на дискусията. Аулата буквално се пръскаше по шевовете. Трите нива на аудиторията бяха препълнени от младежи, интересуващи се за бъдещето на страната ни. В началото присъстващите бяха притеснени и се страхуваха да задават въпроси. За да провокира реакциите на студентите, Слави риторично ги попита дали не се ядосват, че живеят в такава държава.

„Не ви ли е унизително и обидно демонстрирането на политическия елит? Не мислите ли за българската общност? Познавате ли поне 5 от 240-имата депутати в Народното събрание? Кога при вас лично е идвал политик, за да обсъдите нещо значимо за вас, нещо сетивно?”, провокира присъстващите Трифонов. „Не може да живеете добре, ако се изолирате. Вие трябва да сте двигателят на нацията, да сте непримирими!” На срещата се обсъждаха точките, които Слави и неговият екип формулираха за инициирането на национален референдум.

12348021_792064117569183_952608404611685217_n

Студентите от ВТУ бяха изключително активни и задаваха много въпроси, свързани с политическата система у нас, социалните проблеми и проблемите на хората в България. Те се интересуваха кога най-накрая ще видим осъден политик, дали се чувстваме сигурни и защитени, защо заплатите все така са замразени. Младите хора коментираха, че на практика реформи в правосъдието, образоването и здравеопазването все така не се случват или дават на заден ход. Присъстващите изказаха възмущението си от повишаването на цените на винетките.

Студентите споделяха своите впечатления и мнения от ситуацията в България. Всички бяха водени от това, че шестте точки в предложението за референдум не могат да се случат, ако не сме обединени и сплотени. Интересът към дискусията по важните теми беше огромен. Възпитаниците на ВТУ заявяваха, че никога не са виждали аулата на университета толкова изпълнена от хора, водени от обща кауза и цели. Слави Трифонов, Иво Сиромахов, Евгени Димитров, Тошко Йорданов и Филип Станев отговаряха на всеки въпрос. Те бяха въодушевени от активността на младежите и обещаха отново да се върнат във Велико Търново за нова дискусия.

Стефан НАНКИНОВ

 

Източник: http://veliko-tarnovo.net/novini/

 

Вижте още какво се случи на срещата на Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Иво Сиромахов, Филип Станев и Евгени Димитров със студентите във Велико Търново ТУК (от 23-та мин)

 


8515