Гражданско Движение ''ДНЕС''

Галерия

Начало / Галерия / Срещу безобразията н...
Срещу безобразията на монополите - СНИМКИ

Срещу безобразията на монополите - СНИМКИ"ДНЕС" води последователна политика срещу безобразията на монополите

На 26 септември 2010 г. беше учреден Национална гражданска инициатива (НГИ) "Срещу произвола на монополите", по смисъла на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоупавление. Организираната от НГИ национална подписка срещу произвола на монополите бе подкрепена от над 730 000 граждани.

На 2 ноември 2010 г. се проведе среща на НГИ с парламентарната Комисия по икономическа политика.

На 14 ноември 2010 г. в София бе организирана протестна акция под надслов "Да спрем произвола на монополите!".

На 6 декември 2010 г. български творци, подкрепящи "ДНЕС", отправиха призив към българските политици за решаване на проблемите с монополите.

На 15 декември 2010 г. НГИ "Срещу упроизвола на монополите" и ГД "ДНЕС" проведоха протестни акции пред централите на дружествата-монополисти в София. Учредяването на НГИ отприщи серия от протести срещу монополите в цялата страна. Преди протеста се проведе молебен за благоденствие на българския народ.

На 22 декември 2010 г. националната подписка срещу произвола на монополите беше внесена официално в Народното събрание.

На 3 и 10 май 2011 г. "ДНЕС" проведе срещи с представители на Народното събрание, на ресорни министерства и регулаторни органи, с цел решаване на проблемите с монополите.

На 3 юли 2011 г. с ритуално шествие на каруца с триглав змей, всяка от главите на който символизира ток, вода и парно, стартира протестният митинг „Заедно срещу безобразията на монополите и ценовия терор, организиран от Движението за национално единство и спасение „ДНЕС”. Да подкрепят протеста на гражданите дойдоха известни личности, между които Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Николай Урумов, Дани Милев, Дичо и др.Всички те отправиха призив към хората да не мълчат, а да търсят активно правата си на граждани и потребители.