Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Стачки на летищата в...
Стачки на летищата в Германия днес, над 110 хил. пасажери са засегнати

Стачки на летищата в Германия днес, над 110 хил. пасажери са засегнатиПредупредителна стачка на три големи летища в Германия предизвика отново проблеми във въздушния трафик. Над 110 000 пасажери са засегнати от протеста на персонала по сигурността на летищата в Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт, предаде БНР.

Над 600 полета от планираните 1000 от и до трите летища са отменени. От българското външно министерство предупреждават препоръчват на българските граждани, които планират пътуване до тези дестинации, предварително да се свържат с авиокомпанията за актуална информация.

Стачката е организирана от най-големия синдикат в Германия, „Верди“. Това е вторият протест за тази седмица, след като в понеделник стачкуваха служителите по сигурността на двете летища в столицата Берлин. Профсъюзът представлява 23 хиляди служители и настоява заплащането на час да се увеличи от сегашните 17 евро на 20 евро. Представители на бранша критикуват синдиката, определяйки стачката за неуместна, пагубна за имиджа на Германия и прекалено скъпа заради причинените финансови загуби

 

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 


86349