Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Станахме за срам и р...
Станахме за срам и резил: Идват от България и пренасят заразата

Станахме за срам и резил: Идват от България и пренасят заразатаГермански младежи, посетили български курорти по Черноморието, внасят инфекции с коронавирус в страната. Няколко издания съобщават за подобни случаи и предприетите мерки. 

Редица германски медии съобщават за случаи на прибиращи се от България туристи, които се оказват заразени с коронавирус.

“Петима младежи донесоха корона от България”, пише “Бадише Цайтунг”. Те са се прибрали в провинция Баден-Вюртемберг от почивка в България и са дали положителна проба за Ковид-19 при пристигането си, след което са изпратени в карантина.

Два нови случая на коронавирус на прибиращи се от България бяха регистрирани и в провинция Тюрингия. Един от тях е на жена, която заедно с младежка група от осем души е посетила курорта „Златни пясъци". В момента се проследяват и уведомяват всички хора, били в контакт със заразените.

България не е категоризирана като “рискова държава” от института “Роберт Кох”, припомнят германски издания. Въпреки това броят на заразените в страната продължава да расте.

204 нови случая на коронавирус в България

В последното денонощие в България бяха регистрирани 204 нови случая на заразени с коронавирус. 24 души са изгубили битката с болестта – това е най-големият брой на починали за едно денонощие от началото на пандемията. Общият брой на заразените в България от началото на пандемията надмина 12 хиляди, починали са общо 404 души, съобщава Единният информационен портал.

Според председателката на лекарския синдикат "Марбургски съюз" Сузане Йона втората вълна вече е достигнала Германия, но тя не може да бъде сравнявана с тази през март и април. “Съществува опасност да проиграем успехите дотук”, предупреждава Йона и съветва мерките бъдат стриктно спазвани - дистанция, хигиена, носенето на маски и локалните карантини са част от задължителната формула за успех според експертката.

Броят на инфекциите в Германия отново расте

Йона все пак казва, че германската здравната система сега е далеч по-добре подготвена и може да реагира на нарастващия брой новозаразени. След като в продължение на доста седмици броят на новите инфекции се движеше между 300 и 500 на ден, в последно време този брой отново нарасна до към 1000 за денонощие. За последните 24 часа в Германия са регистрирани 879 нови случая на коронавирус. 

Германия

 

.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Доц. Кунчев: Хората не вярват, че има коронавирус, вървим с бързи стъпки по пътя на Италия и Испания

204 новозаразени с COVID-19 у нас; рекорден брой починали - 16

Коронавирусът в България: Белгия забрани пътуванията до цели райони в България

Забраниха масови събирания в Стралджа заради коронавирус

 

 

 

 


132473