Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Старото-ново правите...
Старото-ново правителство на 1.5 млн. българи. А останалите?

Старото-ново правителство на 1.5 млн. българи. А останалите?Позиция на „ДНЕС“

 

Новото правителство ще има коалиционен съвет (Коалиционен съвет... като при омразната тройна коалиция >> Кабинетът ще има коалиционен съвет като при 3:5:8) по оплюванато, но изпитана система 3-5-8 на Станишев Това стана ясно след подписването на споразумението между ГЕРБ и т.нар. патриоти. Такова разпределение вече сме виждали назад по времето на Сергей Станишев, когато се появи тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС (Формулата 3:5:8 е вече в историята).

Сега официално на сцената излизат ГЕРБ и Обединените "патриоти“, а кабинетът ще бъде с 4-ма вицепремиери и 17 министри. Разбира се, премиер ще е Бойко Борисов. Няма друг кой да може да понесе такава тежест и отговорност. Коалицията ще има и политическо ръководство - 6-членен коалиционен съвет, който ще се събира всяка седмица. В него ще влязат Бойко Борисов, Цветан Цветанов в качеството му на председател на парламентарната група, още един посочен от ГЕРБ член и тримата лидери на "Патриотите". Звучи ли ви познато? Старата песен на нов глас. Въпреки опитите да внушат, че Борисов-3 ще донесе промяна, то дори и за пеленачетата е ясно, че ситуацията е идентична с времето от преди 2005 година и тогавашното делене на баницата. Само лицата са се променили.

Цялото това разиграване и театралничене в преговори, разговори, тайни срещи след изборите беше по-скоро за пред публиката. Времето им беше нужно, за да разпределят постовете, да наместят удобните си хора, да дадат и получат това, от което се нуждаят и искат. И явно са успели. Защото същите преговори се водиха и през декември 2016 г., но тогава така и не се УЖ разбраха. (Политическите мъки по съставянето на нов кабинет приключиха). Всичко е било планирано! Сега Борисов се тупа по гърдите, че кабинетът му ще изкара 4-годишен мандат. Всъщност новото-старо правителство ще представлява едва 1,5 млн. българи, останалите 5 млн. - кучета ги яли (100% обработени протоколи: Какви са резултатите)  Дали обаче това иска мнозинството от българите?

На 6 ноември над 3 млн. българи пожелаха пълна и всеобхватна смяна на системата. Нови хора. РЕСТАРТ. За жалост не го получиха. Партиите останаха глухи и слепи, а работата им през тези месеци беше само да нареждат пешките си на шахматната дъска. Така днес имаме правителство 3-5-8. То обаче едва ли ще бъде възпято, а по-скоро проклинано от цяла България.

След като коалицията вече е факт, ИМА ЛИ ТАКЪВ НАРОД, който да ѝ се противопостави? А като първи подарък в четвъртък новото мнозинство, цензурира парламентарния контрол като го прати в БНТ-2 (ЦЕНЗУРАТА В ДЕЙСТВИЕ: След "Шоуто на Слави"дойде ред и на ограничения за НС: Без парламентарен контрол по Канал 1, решиха депутатите) и премахна тъй наречения БЛИЦ-контрол на опозицията върху министрите (От страх да отговарят пред народа: Депутатите пратиха в историята блиц контрола). ЧЕСТИТО! НИЕ, ХОРАТА И СЛАВИ ТРИФОНОВ СМЕ НА ХОД! (Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците);  (Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм)