Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Стойчо Стойчев: ДПС успя да вкара ГЕРБ в много умел пиар капан

Стойчо Стойчев: ДПС успя да вкара ГЕРБ в много умел пиар капанГЕРБ се отказа от промените в Изборния кодекс и реши да спази изтичането на мандата на ЦИК и да започне процедура по промяна на състава й. Решението дойде след силен политически натиск, закани за сезиране на Конституционния съд и Венецианската комисия и недоволство на граждански организации.

"Тези промени са много чувствителни, особено 4 месеца преди изборите. Това са промени, които бяха предмет на обсъждане години наред и като че ли не чухме много съществени аргументи за тяхната отмяна през последните дни, сякаш се опитваме да минимизираме щетата. Със сигурност, това ще окаже негативно влияние от гледна точка на общественото мнение", коментира пред БНТ Стефан Георгиев, социолог.

 

"Умелите политици от ДПС успяха да вкарат мнозинството от ГЕРБ в един много умел пиар капан. На всички е ясно, че едно такова решение е изключително непопулярно и ще се използва от опозицията и от президента, за да се атакува в мнозинството. Разбира се, премиерът си влезе дори в професионалното качество на пожарникар и погаси този пожар. За мен беше ясно, че промените ще се върнат", заяви Стойчо Стойчев, политолог.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

Спасителят в поредна битка за възстановяване на правдата: >> Борисов са намеси! Преференциите остават! Почва процедура за избор на нова ЦИК! (ВИДЕО)

Ако не паднат промените в Изборния кодекс, пада правителството! (ОБНОВЕН)

 


90288