Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Столичен квартал про...
Столичен квартал протестира заради забавено саниране

Столичен квартал протестира заради забавено саниранеЗабавяне на санирането на блокове в столичния квартал ”Младост” извади на протест на живеещите в него. Недоволството им е насочено към новия районен кмет арх. Стефан Стефанов. Санирането е финансирано по Националната програма за енергийна ефективност.

Според жителите на квартала те са попаднали в параграф 22, след когато решават да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност - през 2015 г. Въпреки изрядната документация и полученото уверение, че сградите ще бъдат безплатно санирани, това така и не се случва. Живущите в тези блокове споделят, че докато проектът се е движил от столичната община е имало някакви резултати.

 

Преди няколко дни обаче в ефира на БНТ общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев заяви, че съществува реален риск живеещите в 7 блока в "Младост" да не получат санирани домове. Причина според него е бездействие и оправдания от страна на районния кмет.

 

В позиция до БНТ новоизбраният кмет на "Младост" арх. Стефан Стефанов заявява, че процедурата по обществената поръчка все още не е приключила. И допълва, че председателят на ресорната комисия е поискал едномесечно удължаване на срока за предаването на доклада за изпълнение на програмата и до получаването му - не може да има решение.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


120683