Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Столична община тихо...
Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен паркСтоличната община е одобрила удължаването на срока на ремонта на Западен парк. Това става ясно от сигнал на активистите от "Спаси София", които разпространиха до медиите нова информационна табела, от която става ясно, че общината без обяснения е удължила срока за изпълнение с около 6 месеца. Tака, вместо в началото на юни, Западен парк евентуално ще бъде завършен през месец декември.

 

"Сгрешен проект ли одобри Столичната община? И в Западен парк ли ще се оправдават с "форсмажорни обстоятелства"? Изпълнителят ли не може да се справи със задачата?" - питат от организацията и допълват, че каквато и да е причината, столичани очакват готов парк, глоби и уволнения за виновните. Те констатират, че всички големи обекти в столицата закъсняват сериозно, а виновни няма, нито от страна на изпълнителите, нито в администрацията на Столичната община.

От организацията разпространиха и снимки, на които се вижда, че цяла година не е стигнала на изпълнителя Галчев Инженеринг даже да прокара подземните комуникации, а дейностите по изграждането на настилки, осветление, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването, още не са започнали.

 

Сумата, предвидена за ремонт е близо 11 млн. лв., като повече от 8 от тях идват от европейски фонд. Кметът - Йорданка Фандъкова обеща всички дейности да приключат до края на 2018 г.

По документи ремонтът трябва да е с обособени 11 подобекта, с осигурена етапност и проходимост за пешеходците. Указателни табели за възможните маршрути за прекосяване на парка обаче липсват, не са осигурени премоствания или дървени пътечки през рововете по ключови алеи, а изникващи всеки ден необозначени изкопи блокират вече малкото останали възможности за преминаване.

Потресаваща е гледката и при детските площадки в представителната част на Западен парк.

 

Редактор: МИЛЕНА СЛАВКОВА

 

Източник: https://www.actualno.com/sofia/

 

 


97298