Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Столичната градонача...
Столичната градоначалничка - 4-ти мандат кукла на конци...! Идва новото, различното...

Столичната градоначалничка - 4-ти мандат кукла на конци...! Идва новото, различното...Коментар от Благой Българанов

Информационен сайт „ДНЕС“

 

След сеитба, идва време за жътва. Природен закон. Изглежда така се случва и с ГЕРБ. След като наляха милиони в предизборна агитация за кметските избори, след като похарчиха милиони и за купуване на гласове, сега е време да хвърлят още прах в очите на електората и да потвърдят лъжите си. За да не "разочароват" избирателите.

 

 

Пък и далаверите предстоят – разрешения за строежи, усвояване на европари, лобиране за фирми, които изпълняват обществени поръчки и безброй ремонти в София. А голямата лъжа, с която Фандъкова привлече хиляди жертви, които да гласуват за нея беше, че ще реновира екипа си, ще продължи промяната...!?

Обещанията очаквано не бяха спазени, щяло в бъдеще време да бъдат подменени няколко човека от екипа ѝ, но и това е без значение, защото те са „пионки“ – гласуват както им се каже. Уж генерална промяна в стадото..., а кучето пак същото. Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков запазва поста си и в настоящия съвет. И той вече 3 мандата, заедно с Фандъкова. 

 

Елен Герджиков е новият-стар председател на Столичния общински съвет. Той беше избран с гласовете на ГЕРБ-СДС с общо 27 съветници, ВМРО (4 съветници), 1 глас от "Атака" и от независимия Борис Бонев.


И на цялата тази псевдопромяна, Данчето излезе, изтъпани се и рече, че нямало да изпълнява партийни поръчки, никой нямало да позволи да ѝ извива ръцете...!? По-голяма и по-опашата лъжа чували ли сте? Сигурно да, но тая е уникална.

Йорданка Фандъкова сигурно забрави, че е заместник-председател на ГЕРБ, че кампанията ѝ се водеше от същата тази партия, че брифингът ѝ също беше от централата на партията-майка... Че повтаряше досущ като папагал опорните точки, написани ѝ от партийните пиари.

Ясно и за децата е – ако не изпълнява поръчките на Борисов & компания, ще бъде отсвирена. Много бързо.

Изобщо, такъв сценарий не съществува, знаем че в Столична община задкулисието е повсеместно, а приближени бизнесмени редят обществените поръчки в полза на определени фирми, чрез т.нар. „орлета на Бойко“, които минаха на заден план в СОС, но ще дърпат и занапред конците на марионетката Фандъкова. Послушницата на ГЕРБ вече 3-ти мандат ще има основна и всъщност единствена задача да пълни партийната каса на ВОЖДА и партията, тъй като поръчките в София са присвоено частни, а отдавна не обществени.

 

Мая Манолова: „Орлетата” на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова управляват София.

 

От другата страна на барикадата – Мая Манолова не кръсти ръце, тя и никога не го е правила, никога не загърби проблемите на хората, дори и сега след изборите. Правеше го като омбудсман, правеше го и по време на кампанията. Тя е действащ адвокат и ще продължи да работи за каузата на онеправданите. Както го прави четири години като обществен защитник, а сега ще го прави и ще дава безплатни съвети и ще помага от кантората си.

Тя беше и единственият общественик, който отиде при протестиращите пред ВСС срещу Гешев и вдъхна кураж на хората. Единствено тя смело заяви, че иска съдебен контрол над актовете на бъдещия главен прокурор.

 

 

Мая Манолова на протеста срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор

 

Както изглежда и сега никаква промяна няма да има и всичко ще си бъде по старому – старите играчи ще продължат да пълнят банковите си сметки, за сметка на съсипаната столица и залинялата държава. А Фандъкова ще продължи както и досега да бъде кукла на конци, докато хептен не оплете конците.

И затуй, долу ръцете от Мая! Новото иде...

 

"Демократична България" поздравиха Манолова на протеста 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: ОБМИСЛЯМ СФОРМИРАНЕТО НА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА! Заедно с гражданите ще отстояваме основните демократични ценности. Показахме, че едноличният режим на Борисов може да бъде демонтиран!

Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Манолова: Посланията ми са към всеки, който не иска повече този модел на управление

Мая Манолова заедно с гражданите в протестите срещу Гешев, обяви подкрепа за кандидат-кметовете на промяната (ОБЗОР)

Със съмнително гласуване Фандъкова спечели в София

Скандални нарушения и глобени медии (Обзор)

 

 


116996