Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Столичната община ча...
Столичната община чак днес прогледна за замърсяването на въздуха

Столичната община чак днес прогледна за замърсяването на въздухаСтоличната община  прогледна едва днес за високите нива на замързяване в столицата през изминалото денонощие. От пресцентъра на общината съобщиха, че нивата на ФПЧ са надхвърили до 3 пъти нормата от 50 мкг/куб. м на 4 от 5-те градски станции. За днес общината препоръчва две мерки към гражданите и две ще изпълнява самата тя, макар че прогнозата е концентрацията на ФПЧ да намалява.

60 проверки за нерегламентирано горене на отпадъци и на строителни и търговски обекти е извършил Столичният инспекторат последните дни, съобщават от пресцентъра. Тези два вида проверки продължават. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 02 987 55 55.Общината призовава гражданите да ползват обществен транспорт днес и да преминат към екологично гориво при отоплението на жилищата си, ако има такава възможност.   

Вчера бе поредният ден, в който дишането в София бе невъзможно, особено вечерта, но общината не се престраши да пусне зелен билет за преференциално ползване на градския транспорт. Вместо това кметицата Йорданка Фандъкова започна да говори за бял билет и законови промени, които щели да й помогнат да контролира замърсяването ефективно.

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Доброто"... и с "грижа за хората" управление на столицата! >> Опасно мръсен въздух в София

Безхаберието на системата, която УБИВА! Занижават данните за замърсяването... и вчера... и днес! Извратено е това! Можем дори с Чернобил да го сравним!

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

Абсурдно закъснелите мерки!

Гарван гарвану око не вади!

ПИАР въздух не чисти!

 Нова доза гениалности на столичните общинари


118389