Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Стотици блокираха Со...
Стотици блокираха София на протест срещу Стратегията за детето

Стотици блокираха София на протест срещу Стратегията за дететоРодители демонстрираха в цялата страна заради промените в Закона за закрила

Стотици протестиращи срещу промените в Закона за закрила на детето блокираха бул. ”Цар Освободител” пред сградата на Народното събрание в столицата, а много от булевардите останаха затворени. Те носеха български трибагреници и транспаранти, на които пише ”Stop Barnevernet Ideology” (”Стоп на Барневерн идеологията”).

Според демонстрантите с тези промени ще се стигне до извеждане на детето от семейството. Протести срещу замаскираната стратегия за детето имаше и в други градове. В Бургас демонстрантите спряха за кратко движението на кръстовището между бул. "Сан Стефано" и ул. "Александровска". Със скандирания и пеене на националния химн, демонстрантите изразиха недоволството си.

"Най-големият проблем си остава - намесата на държавата в семейството, изземване на функцията на родителя в полза на държавата, приравняване на родителя до обслужващия персонал на детето, разрушаване авторитета и връзките. Не по-малък проблем е насилствената промяна на фундаменталните ценности, утвърждавали се с хилядолетия", отбеляза един от организаторите Бисер Русимов.

Шествие по централните улици проведоха и протестиращи във Варна.

Протестите са против опита за внедряване на идеологията на норвежката социална служба Барневерн в целия свят, предимно в бедните държави, коментираха протестиращи във Варна. Според организаторите на протеста там децата реално са пленници на системата.

 

Източник: https://lupa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Стратегията за детето – истината по средата! Между лобизма и некомпетентността! Между напрежението, продажните политици и нечистите интереси...

Започват нови протести срещу Закона за закрила на детето

Експерт: Грешка е спирането на работата по проекта за Националната стратегия за детето111921