Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Стотици граждани се ...
Стотици граждани се молят на Бог България да остане единна и спокойна. Църквата „Света Неделя” се оказа тясна за всички желаещи

Стотици граждани се молят на Бог България да остане единна и спокойна. Църквата „Света Неделя” се оказа тясна за всички желаещиСтотици граждани се събраха днес в храм „Света Неделя” на организирания от Гражданско движение „ДНЕС” молебен, за да се помолят за помирението и за единството на българския народ.

 

„Хората се обърнаха един срещу друг: студент срещу студент, пенсионер срещу пенсионер, столица срещу провинция, партия срещу партия, българин срещу българин! Положението е нетърпимо! Така ще стигнем и до гражданска война! Стига разделение! Стига ненавист! Единственият изход е ЕДИНЕНИЕТО ни! Единственият изход е да сме ЗАЕДНО! Господ да ни води в това начинание! Господ да пази България!” – призова народната певица Янка Рупкина, която участва активно в инициативите на  движението.

 

От Гражданско движение „ДНЕС” призоваха всички българи да се молят за обединение и да градят заедно бъдещето си. Да не допускат някой да продължава да си играе със съдбата на България! Да се молят заедно да няма повече противопоставяне, защото всички са равни.

 

 

 

 

„В условия на задълбочаващо се разединение на обществото ни, водещо до ненавист и дори омраза между обикновените хора, ние от Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) решихме да се обърнем към всички българи с призив да се помолим за национално съгласие и единство на народа ни.  Да се обърнем към душите си, към корените си и към ценностите, които ни правят човеци.” – каза Анжелика Цокова  от „ДНЕС”. И продължи:

 

Ние, от Движение за национално единство и спасение  днес се обръщаме към вас.

 

Да посочим заедно новия път за нас хората, новия път за България. Да възродим идеалите на дедите ни за чиста и свята република. Да се обединим и да заявим народната си воля.

 

Затова - заедно да се помолим! Да се помолим за нас и за България! Да се обърнем към душите си, към корените си и към ценностите, които ни правят човеци. Да бъдем свободни. Да живеем в нормална държава - държава, в която има бъдеще за децата ни.

 

Днес България е разделена повече от всякога. 

 

Свидетели сме, че в Деня на толерантността, парламентарно представените партии, в лицето на управляващи и опозиция, поведоха своите паради на разединението и противопоставянето.

 

Затова днес се обръщаме към всички вас, които не приемате да бъдете марионетки в ръцете на безотговорните политици, и ви призоваваме:

 

Да се молим за обединение и да градим заедно съдбата си. Да не допуснем някой да продължава да си играе с нас и със съдбата на България!

 

Да се молим да бъдем народ от братя и сестри. Да се молим да не допускаме повече по улиците на градовете на България да властва омразата!

 

Да се молим заедно да няма повече противопоставяне, защото ние сме равни като хора.

 

Ние, от „ДНЕС”, като организация на хората, която има за своя кауза да отстоява правото на всеки български гражданин да живее достойно, като организация, която се бори за гражданските права, срещу произвола на монополите, картелите, неработещите институции и безразличието на политическата класа, ви призоваваме да се присъедините към нас в Инициативата ни за национално съгласие.

 

Защото дойде времето, в което ние, гражданите на България, трябва да дадем нашия пример на политиците и да им покажем, че сме единен и неделим народ в името на по–доброто си бъдеще. Бъдеще, свободно от мафиотските зависимости на прехода. Бъдеще, свободно от бесовете на безотговорни политици.

 

 

 

Oтец Иван от Катедрален храм „Света Неделя”, София, който отслужи молебена, пожела да има мъдри управници, със светъл ум и добросърдечие, които народът да обича. Той отправи прошения към Бога за единение и умиротворяване на българската нация. „За утеха и спасение на скъпия ни народ, Господи, дай мъдрост на управниците ни!” – пожела още свещеникът.

 

 


3186