Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Страх и цензура са о...
Страх и цензура са обзели българските медии!

Страх и цензура са обзели българските медии!ВИЖТЕ ВСИЧКИ ВИДЕОЗАПИСИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК!

 

________________________________

Въпреки че по време на снощния концерт на Слави Трифонов столичният булевард "Цариградско шосе" беше претъпкан от десетки хиляди души, още милиони свободно мислещи граждани у нас и в чужбина искаха по някакъв начин да станат свидетели на това уникално събитие. Всички те очакваха от т.нар. свободни медии да им предоставят тази възможност. Но не би! Нито една електронна или онлайн медия не се престраши да излъчва на живо концерта. Страх и цензура скова българските медии.

Не беше далеч времето (2013 г.), когато в продължение на месеци всички телевизии, радиостанции и онлайн медии денонощно пълнеха емисиите си с подробно отразяване на протеста на има-няма стотина души. Всеки ден гледахме и слушахме репортажи и директни включвания от площада пред Народното събрание. И това... за стотина души. Когато над 100 ХИЛЯДИ решиха да изкрещят силно, че не искат да живеят повече така, че не искат гласът им да бъде заглушаван с процедурните хватки на политиците и на ЦИК, тогава не ЦИК и не политиците, а българските медии заглушиха техния глас.

Няма по-ярко доказателство за липсата на свобода на медиите у нас. И това не остана незабелязано от българите. Единствено "ДНЕС" излъчваше на живо и това провокира хиляди хора от цял свят да изразят чрез нашата фейсбук страница своята съпричастност към случващото се. Огромното мнозинство от тези хора изказа изключителното си възмущение от медийното затъмнение и от липсата на морал и професионална етика сред българските медии.

Наистина ли българските управленци и собствениците на медии вярваха, че липсата на медийно отразяване ще скрие факта, че Слави събра повече хора на едно място, отколкото някога някой политик е събирал? При това го направи без принуда, без партийни списъци и платени автобуси. Само безумец може да мисли, че в ерата на технологиите, в ерата на интернет, в ерата на социалните мрежи може да се скрие каквото и да било от очите на хората.

Не, уважаеми политици и медийни магнати, Вашата власт свършва там, където започва интернет! Няма как да спрете истината! Запомнете го!

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ВИДЕОЗАПИСИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК!


18530