Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Султанка е Системата...
Султанка е Системата! (ОБНОВЕН)

Султанка е Системата! (ОБНОВЕН)Коментар на Младенка Младенова–Китинска, експерт на Движение „ДНЕС“, доброволка от референдума - гр. Русе

 

Свински навързани черва! При това смърдящи.Това ни е властта! Където и да погледнеш – навсякъде са „наште хора“, „наште фирми“, „наште проекти“, „наште обществени поръчки“, наште и само наште!

Схема като слънце – цялата власт е при шепа  хора и техните роднини. Само те да бъдат! И никой друг. А най-отгоре на върха кой мислите стои, лапа, командори и сее сплетни и раздори? Ясно кой: Бойко вездесъщ и голям!

А ояждането доби отдавна чутовни размери. Няма спирка и почивка! Няма срам!

Смъртта на 25-годишния охранител Даниел Тасев в бившия партиен дом разбуни обществеността. Това не е просто пореден трагичен инцидент. Това е поредният ръждив пирон, който онези – управляващите са ни забили в ковчега на житието и битието. Това е поредна серия от „Мръсни схеми“.

Живуркаме си тихо и кротко, вглъбени в сметките и насъщния. А край нас се вихрят и завихрят убийства, корупции и безчинства. Точат се милиони и милиарди. Властимащите плетат чорапи и чорапогащи и никой не може спатиите да им хване. В лъжите, мафиотщините, кражбите и далаверите безчет.

Зад големия чадър този път Султанка Петрова се подаде...

Баята патриотка и радетелка за социална справедливост. Дясна ръка на Агент Иван. Заместник министърка на Бисер Петков. Гласът на министерството на бедните, онеправданите и крайно нуждаещите се. „Лобистка“ за реформата в ТЕЛК! Всичко е тя, нашата Султанка, като Гинка и ЧЕЗ почти!

Една е тя – събирателен образ на нашия – българския политик! От всички цветове при това.

Същата тази Султанка, която през ден-два по медиите тръби и обяснения  авторитетни дава, какви права и задължения имат мизерстващите работещи и как системата на подпомагане е обгрижила всяка баба или самотник дори... Та  същата тази Султанка блесна с целия си блясък, фалш и без капка свян като върло нагла консуматорка и стожер на властта.

Върла, безкомпромисна, алчна...

Частната охранителна фирма на зам.-министърката на социалното министерство Петрова е наета като подизпълнител да охранява ремонта на новата сграда на Народното събрание.

Госпожата, която дава експертно мнение за това - с 2 или 2.5% да се вдигне пенсията е спечелила обществена поръчка за 22 милиона лева. 22 милиона лева!

Чухте ли, разбрахте ли!?

Кой от вас ако не е Султанка или Султан или някой друг властови Тарзан би спечелил   Д В А Д Е С Е Т   И   Д В А   милиона...!? КОЙ? Дори и 200 лева не можеш да спечелиш, ако не си от котилото на Бойко и властта признат....!

Социално а? По български социално! И справедливо, и демократично, и законно!

В нашето министерство на бедните се вихрят разхищение, посредственост, яки далавери и лукс. Моралът отдавна сме го прегазили, още когато социалните чиновници си купуваха прескъпи коли и пътуваха  в бизнес класа по света и у нас. Преди няколко седмици другата зам. социална министърка - Росица Димитрова си позволи да се поглези и пръсна 16 150 лв. за да си направи селфи в Ню Йорк и забележете да се мерне на конференция, споделяща добрия опит в политиките към хора с увреждания! Димитрова естествено не е взела думата в Америка, но затова пък избяга от родната скапваща действителност.

Проверка в Търговския регистър показа, че Султанка Петрова е напуснала охранителната фирма, чийто собственик е била непосредствено, след като е спечелена обществената поръчка за строителството на пленарната зала...?! Ха сега...?

По-скандалното в случая е, че настоящият зам.-министър, макар да прехвърля своя дружествен дял, продължава да управлява дейността на фирмата чрез подставени лица. Собственик е станал "бащата на нейните внуци" (по собствените му обяснения) - Филип Чипев. Негов пълномощник пък бил съпругът на Петрова - Петю Петров.

Ега си мешанията и кашорията...?

В България едно е ясно. И то е безпределно ясно. Бедните стават все по-бедни, а политическата шайка става все по- и по-богата. Все по- и по-безскрупулна, все по- и по-нагла, все по- и по-примитивна към хората. Все по- и по-...!

Султанка е Системата. Мачка, гази всичко и всички по пътя си.

Това е системата, която убива, системата на Борисов, мафиотските му крила и крилца! За нея няма закони, няма и задръжки. Ако трябва и кръв ще се пролее. И живот ще угасне!... И то не един. И пари милиони ще се дават и раздават, за да се мълчи!

Млад мъж умира при неизяснени обстоятелства. Нито МВР, нито НСО, нито властта, никой от държавата не уведомява близките за смъртта три дни след трагедията. Грозно, позорно и отвратително! Това, което единствено се прави е да се заметат следите, да се прикрие по гнусен начин смъртта на едно момче. Да се запушат усти. Да се пречисти съвестта.

Защо? Защо?

Защото се разсмърдя. На корупция, на конфликт на интереси, на шуробаджанащина, на безкрупулност, на  престъпление. На смрадлива и проядена от червеи власт.

Така работят властта и институциите у нас. Осребряват постове и службици. Безчинстват и газят. Лъжат и крадат. Деребействуват и смучат.

Майките не ги интересуват. Нито на тези, плачещите и борещите се за живота на своите деца с увреждания, нито на майката която ще погребе сина си без да знае как си е отишъл от този свят и то в центъра на София... Работещ в най-престижната институция по охраната на властта!?!

И настъпи тишина. Черна, студена, лепкава тишина. Спотайване и ослушване в цялата власт. И Бойко мълчи. Ако обект се открива или път, дори и на вълни да е той и 5 минути няма да мълчи! Но сега... сега мълчи и се върти.

Чака се охранения вицепремиер и коалиционните „мозъци“ да изфабрикуват обяснения, да хвърлят някоя димка за отбиване на вниманието.

Султанка изгоря, сега борбата е другите да оцелеят. Баницата е разпределена. Да слушкат и да папкат от нашите пари. Системата „работи“ и взима жертви! Всеки ден! И кръвта народна вече започна да  точи без свян и то всеки ден!

ДА ГО СПРЕМ! И СИСТЕМАТА ДА ИЗМЕТЕМ.

 

Вижте още по темата:

Смърт, подкупи, афери в мъртвия град на мъжа на зам.-министър Султанка Петрова

Султанките са навсякъде – охраняват, строят магистрали… Характеризират се с огромна наглост и успяха да таковат мамата на цялата държава

Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., подаде оставка

СВИРЕПА НАГЛОСТ! Докато жени плачейки протестират и очакват решения, безотговорни властнички се разхождат в Ню Йорк!?!

Още един социален зам.-министър пътувал с бизнес класа

Ще се разкрие ли истината?* >> Съпругът и зетят на зам. министър ръководят фирмата със загиналия охранител

Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов

 

 

 

 


68984