Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Свалиха "Шоуто на Сл...
Свалиха

Свалиха "Шоуто на Слави". Комарницки ли ще е следващият? 

Свалиха от ефира “Шоуто на Слави”!! Както и да го обясняват от бТВ, за масовия зрител това не е нищо друго, освен цензура!

Още повече, че самото обяснение е странно:

“bТV и „Ceдeм ocми” имaт cĸлючeн дoгoвop зa cъздaвaнe нa пpeдaвaнe c paзвлeĸaтeлнo-инфopмaтивeн xapaĸтep… Cъщeвpeмeннo bТV Меdіа Grоuр нe пpoявявa oтнoшeниe ĸъм пoлитичecĸи пpиcтpacтия нa cвoитe вoдeщи, cтигa тe дa нe влияят и дa нe ce oтpaзявaт нa paбoтaтa им зa bТV.”

Не е ясно #КОЙ им се е обадил, за да наложат цензурата или сами са решили да се автоцензурират, но и в единия, и в другия случай - все е кофти. За всички е кофти - и за бТВ, и за зрителите, и за “Шоуто на Слави”.

 

Ако предаването не е “с развлекателно-информативен характер”, това не е факт, който телевизията може да определи сама.
Има си СЕМ - те да се произнесат.

Но няКОЙ в телевизията да казва кое конкретно предаване е с такъв характер и кое - не, това е странно. Може ли да докажат, че всяко едно предаване ПРЕДИ изборите Е било с такъв характер, но тъкмо първото СЛЕД изборите не е? Може да го кажат, но да го докажат е невъзможно, защото всяка оценка е субективна.

Жалка е тази история - какъвто и език да е използвал Слави, дайте ни да го видим и чуем. Сложете сигнал върху псувните, както правят в нормалните култури, но ни дайте да го видим.

Защото спирането на предаването е сигурен знак само за едно: че България ще продължи сриването си надолу в класацията за свободата на медиите. През 2016-а беше на 113-о място, а след този случай като нищо ще падне с още 10-20 места.

Впрочем, дали след този ясен сигнал за политически натиск (какъв да е иначе? Икономически едва ли е, защото предаването е най-гледаното в този час), не трябва да се готвят и други хора, които създават сатирични творби?

Комарницки ли ще е следващият?

А народът сега ще се кефи ли: “Така му се пада на Дългия!?” Или ще се замисли, че ако днес са дошли за “Шоуто на Слави”, утре действително ще е някой друг, вдругиден - трети, но след това ще е редът на мълчаливците и кефещите се?

Дано греша, дано се окаже, че е глупост, че някой се е престарал. Дано утре вечер пуснат и спряното предаване, и новото…

От страницата на автора

 

Източник: http://e-vestnik.bg/

 


24574