Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Световна шампионка з...
Световна шампионка загуби съзнание по време на състезание

Световна шампионка загуби съзнание по време на състезаниеЧетирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова стресна фенове и специалисти, след като изпадна в безсъзнание по време на финалния етап от Челъндж Къп, който се проведе в Португалия от 6 до 8 септември.

„След едно от нейните съчетания Саша се почувства зле, притъмня й пред очите и тя загуби съзнание. Единственото вярно решение беше да прекратим участието й в турнира“, коментира личният треньор на гимнастичката Анна Дяченко.

Тя отбеляза, че загубата на съзнанието на Солдатова се дължи заради преумора. Дяченко уточни, че все още няма яснота дали гимнастичката ще участва на предстоящото световно първенство в Баку (16-20 септември). Решение за това ще бъде взето от главния треньор на националния отбор на Русия Ирина Винер-Усманова. По-рано беше обявено, че „сборная“ ще бъде представена в индивидуалните състезания в азербайджанската столица от Солдатова и сестрите Дина и Арина Аверини.

Александра Солдатова има четири златни, три сребърни и един бронзов медали от световни първенства по художествена гимнастика. Освен това е спечелила три златни и четири сребърни отличия от европейски шампионати. През 2016 г. във финалното Гран При в Ейлат завърши на първо място в отборното подреждане, както и в четирите индивидуални уреди.

 

Източник: https://blitz.bg/

 

 


 


112022