Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Свидетели сме на огромния погром у нас през тези 45 г. (ВИДЕО)

Свидетели сме на огромния погром у нас през тези 45 г. (ВИДЕО)И на този мътен поток, който заля цялата българска духовност с простотия, необразованост, каза писателката в "Денят на живо"

Ние сме изживели от първия до последния ден тези 45 г., много хора знаят какви точно събития се случиха след 9 септември 1944 г. Свидетели сме на огромния погром в България след войната - всички равни, да няма бедни и богати, колективизацията, миграцията, превърнала селските деца в пролетарии. И накрая този мътен поток, който заля цялата българска духовност с простотия, необразованост - много трудни години и за народа, и за неговите деца. Такава оценка даде за случилото се след 9 септември 1944 г. писателката Неда Антонова, първият гост на "Денят на живо" с Наделина Анева по Канал 3.

По думите й тази дата все още рязко разделя българите именно защото все още има много живи свидетели на събитията, за които става въпрос.

Още интервюта и коментари ще намерите тук

"И сега се учудвам, че моето поколение се отнася към тези години с носталгия - защо? Всъщност през тези години бяха и най-хубавите събития в личния ни живот -детството, университета, сватбите, децата. Но в никакъв случай не може да се игнорират онези събития, които потрошиха психиката на българина. И мисля, че е време най-сетне историята да излезе на своята камбанария и да каже каква е била тази дата", изтъкна Неда Антонова.

Какво каза писателката за Тодор Живков, за цар Борис III, за Васил Левски, за българската душа - във видеото.

Наделина Анева

  

Източник:http://kanal3.bg/


112117