Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Свободните медии са мираж

Свободните медии са миражАвтор: Елена Гунчева

 

Отново бях отвратена от страхливостта и непрофесионализма на журналистите в България. Страхливи и некомпетентни. В края на интервюто – откровено паникьосани….вместо да губят времето ни с малоумни въпроси, можеше да се говори по същество. Но в момента, в който Йончева заговори за недекларираната къща в Банкя на Баце и братовчеда Ради и замяната по време на мандата на Баце като кмет, журналиститутките внезапно се паникьосаха и започнаха през глава дапрекъсват Йончева.

На практика тези интервюта са безсмислени. И малко хора ги гледат по тази причина – не се задават важни въпроси, а се нагаждат според угодното за управляващите. Вместо разкрития, откровена позиция и провокиращи въпроси, гледаме ниво като на селска радиоточка. Нищо важно не беше попитано, а важното, което беше казано, беше веднага заметено в паника…..

Пръскане против хлебарки

Свински и пикливи медии. Обслужващи мафията. А не свободни медии. То не че могат да бъдат свободни, след като са изцяло зависими от държавата и от собственика си. А спомняте ли си собствениците на медии в България??! Това обяснява всичко за мястото ни между африканските държави по свобода на словото!

Затова – гласувайте. Дори заради това да имаме шанса да чуем част от истината по медиите. А не с отвращение да гледаме журналистически духалки!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.
 
 
Източник: https://svobodnoslovo.eu/


 100166