Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Съмнение има обаче >> Младен Маринов: Проверяваме всички сигнали за купуване на гласове

Съмнение има обаче >> Младен Маринов: Проверяваме всички сигнали за купуване на гласовеТой отхвърли обвиненията на опозицията, че сигналите срещу управляващите не се проверявали

Проверяваме всички сигнали за купуване на гласове.

Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия вътрешният министър Младен Маринов.

„Наближавайки датата на изборите, сигналите за купуване на гласове зачестяват. Поне 5-6 сигнала проверихме във вчерашния ден”, каза вътрешният министър. Той отхвърли обвиненията на опозицията, че сигналите срещу управляващите не се проверявали.

 

"Операцията в Несебър бе проведена под надзора на спецпрокуратурата, КОНПИ и МВР. Част от лицата, които бяха уличени, имат имунитет", каза още вътрешният министър Младен Маринов.

 

"Има искане до ЦИК този имунитет да бъде свален. В момента лицата се намират в Районното управление в Несебър. Очаква се тяхното транспортиране до София. Тече разследване и не мога да дам конкретика, но става въпрос за престъпления, свързани с изборните права на гражданите", продължи той.

"По време на тази предизборна кампания се натъкнахме на много случаи, които не стоят много сериозно. Колегите работят по всички подадени сигнали", каза Маринов.

 

"Няма защо да поставяме под съмнение решението на ЕК относно падането на мониторинга. Ние сме повече самокритични отколкото всяка една друга държава в ЕС", заяви силовият министър. "Аз съм бил на много съвети и срещи и виждам как отивайки на европейска сцена те не се самобичуват, а защитават интересите на своята страна сляпо. Смятате ли, че държавите членки ще направят компромис със сигурността на цяла Европа като просто ей така свалят един мониторинг?", запита риторично той. "За мен оценката за падането на мониторинга е обективна", каза Маринов.

"Не приемам определението, че България е расистка държава. То се прави на базата на държание на 20-30 лица, които не са извадка на цялото ни общество. Признавам, че има хулиганство по стадионите. В конкретния случай бяхме направили съответната подготовка и резултатите показват, че тя е сработила", каза той. "Не искам да се разбира, че само МВР е отговорно за случилото се. Ние дори не сме задължени да участваме в охраната на всеки футболен мач", каза силовият министър. Маринов отговори и на твърдението, че лицата, създали напрежението, са влезли на стадиона като стюарди. "Който е влязъл така, значи е бил ангажиран от конкретна фирма за това събитие", заяви той.


Вътрешният министър отговори и на въпрос за избягалия затворник в Смолян. "18-годишен е, осъждан е за кражби. Той е бил с по-лек режим на излежаване на присъдата. Пак има възможност, когато един човек е осъден, да излежава своята присъда, защото не е рецидивист. Щом той си е позволил да избяга от там, значи, че той не върви в правилната посока. Ще получи сега и нова присъда за бягството, а това ще се отрази на положението му", каза той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/


115214