Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Те са на площадите з...
Те са на площадите заради всички нас, стига сте опявали на умряло

Те са на площадите заради всички нас, стига сте опявали на умряло24 дена протестите не спират. 24 дена млади и не толкова млади изразяват отвращението си от деформациите във властта, корупцията и лицемерието. 24 дена властта и МВР призовават да бъдат уважавани полицаите, които се изморявали и изнервяли.

 

Да не ги предизвикваме и провокираме. Тях, въоръжените, на които данъкоплатците плащат заплатите и допълнителните часове, а те са застанали срещу тях с щитове и палки.

 

Протестиращите 24-ри ден са в режим 8 часа на работа и след това поне още 8 часа на площадите. Но са излезли доброволно, пискат управляващи плъхове. Не, не са а бяха принудени от действията на управляващите плъхове. Запишете си го. Десетките хиляди на улицата са там, за да спасят България, а не да я хвърлят в хаос и бедност, както твърдят пискащите плъхове в управлението. Мислехме, че цинизмът и бруталността са патент на премиера, но през последните седмици и дни министри и депутати като Томислав Дончев, Деница Сачева, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов, Даниела Дариткова, Цвета Караянчева, Валери Симеонов, Тома Биков, Спас Гърневски, Маноил Манев, новоизлюпените Лъчезар Борисов и Христо Терзийски доказаха, че добре са усвоили материала по лъжи, манипулации и гьонсуратлък. Очевидно за пример им служи и главният прокурор Иван Гешев.

 

Те били отговорни и нямало да подадат оставки. Без тях България била обречена. По-гнусна лъжа рядко ще чуете.

Може ли някой да обясни, защо към протестиращите се отправят съвети да внимават и да не нарушават законите, а към управляващите, които опозориха страната и гражданите, които с поведението си са срам за всеки българин – не. Защо се счита, че всеки омерзителен нов запис, който демонстрира аморалност, простащина и цинизъм е нещо нормално, а възгласите на кръстовища се осъждат най-строго? Какво се случва в главите на онези, които хем виждат пропастта, в която ни стовари тази власт, хем непрекъснато сочат грешки на протестиращите и им дават съвети. И току мърморят назидателно: „Не се прави така“, „Обслужвате Борисов и Гешев“ и пр. Познавам някои от тези възпалени кибици, готови винаги да дават акъл, ако има кой да ги „мотивира“. Апелират за здрав разум и бълват непоискани съвети, а всъщност са истински подлеци, защото мислят хем до обслужат „мотиватора“, но да минат за готини и пред бунтарите на площадите. Според подлите душици блокадите и шествията ставали „карнавални“, пречели на гражданите, които носят торби с покупки или отиват на работа, неясно било десни или леви цели се обслужват... Цял списък от „грехове“.

Като толкова разбирате от протести, защо не сте там, в първата редица и да давате тон как се правят тези неща? Защо бе, страхливи сладури, се спотайвате в сенките и бълвате оттам злъч в целофана на мъдри уроци? Платиха ли ви или ви идва отвътре?

Сигурно има грешки и слабости. Сигурно тактиката и стратегията не са на световно ниво. Но това в момента не е главното. Народът се събужда, българите осъзнават, че защитавайки правата си, си осигуряват по-добро бъдеще. Това е главното. Стига сте опявали като професионални оплаквачки.

 

Като не искате да помагате – не пречете. Невероятни словесни лупинги демонстрира и Михаил Неделчев. Бил ветеран в протестите, знаел как се правят тези неща, сега не били каквито трябва. Заяви дори, че много от тези, които учели в чужбина, били в третокласни университети, които не можели да се сравняват с много български. Чул млади българи в заведение в Берлин да си пускат чалга пени на Слави Трифонов, така че не се знаело какво е нивото на протестиращите. Михаил Неделчев! Но не казва нищо за мафиотизираното управление, за откраднатите милиарди – последният вчера през Виваком. Но протестиращите били съмнителни! А управлението е росна китка… Какво ви става бе, хора?!   

 

Чисто предателство са опитите да се разединяват протестиращите, да се прокарат през тях линии на разделение по цвят, възраст, убеждения и пр. Десетките хиляди на площадите са срещу аморалността, лъжите, кражбите, простащината и корупцията. Това не е ли достатъчен повод една власт да си отиде?  

 

Протестите имат нужда от подкрепа. Цялата държавна машина, превзета от мафиотско/олигархичен кръг е срещу тях. Държавното обвинение и правоохранителни органи са срещу тях. Зависими от партии и мутри хора са срещу тях. Цялата мутренска маса е срещу тях. Всички с миши сърца са против тях. Дори не всички родители и близки са излезли да подкрепят своите деца и внуци на площадите. Заспалите летен сън ЕС и ЕК не се интересуват много какво се случва тук. Посолствата мълчат. Когато ставаше дума за купуване на самолетите F-16 посолството на САЩ, американският държавен секретар Помпео и самият президент Тръмп се изказваха публично, давайки ни да разберем, че силно държат сделката да се случи. Сега мълчат. Милиардите за сделката или съдбата на близо 9 милиона българи е по-важна за Вашингтон? Политиката е мръсен занаят, но чак толкова ли, че да бъдат оставени сами хиляди борещи са за по-добър живот и справедливост? Техните служби по-добре от нас знаят колко криминализирано е това управление – защо го пазят? Мутри ли им трябват? Когато сме нужни за нещо ни наричат партньори, но сега, когато цветът на страната е на улицата какви сме? Корумпираното управление или българските граждани са ваши партньори и приятели? Кажете!

 

Хора, ако имате съображения и страх да бъдете при протестиращите, поне запазете мълчание. Всички вие имате полза този модел да бъде спрян, държавата да заработи като в другите страни в Европа и по света. Помислете за децата и внуците си. Нима искате униженията да продължават? Да подхвърлят на възрастните трохи вместо да получават пенсиите, които са заслужили за годините положен труд? Готови сте да предадете децата, внуците и близките си, които имат гражданската смелост да се опълчат на мутро-прокурорската прокуратура? Това ли ще направите?!

 

В България много често активистите и борците за свобода, права и просперитет са били неразбрани и неподкрепяни. Но  именно те са създалите на хубавите неща, които ни направиха част от европейското семейство.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 23: Хиляди отново на антиправителствен протест, българският химн огласи Орлов мост

Ден 23: Протестът на живо

Напрежение на Орлов мост след провокации и медийни включвания

Протестиращи във Фейсбук: Да, блокадите ни пречат! Но кое е по-важно – блокада на Орлов мост или блокада на... държавата?

„ЛАГЕР НА СВОБОДАТА“! ДО ОСТАВКА!!! Общонационален Митинг! София, сряда, 10 ч. пред МС! МУТРИ - ВЪН!

Протестът блокира Орлов мост и сервира свински уши пред МС

Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София

Държава в ремонт

Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев

 132187