Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Тебе ти е ред, кмете...
Тебе ти е ред, кмете..., имаш пълна чаша с мед!

Тебе ти е ред, кмете..., имаш пълна чаша с мед!Коментар на Десислава Любенова

 

Горчиво за властта и мафията! За местната и за централната власт. И двете отдавна блажат. А не един и два местни кмета са си баш феодали! Те (властта и мафията) отдавна са се врекли във вечна любов и са си казали свещеното „ДА“. И понеже ще са си заедно, докато смъртта ги раздели, се пазят една друга със зъби и нокти. Съюз за милиарди е това. Буквално.

Или иначе казано – кмет да си, община да стопанисваш.

Карнобат. Нелегална фабрика за производство на цигари. Две години халето върти милиони на територията на общината. И кметът ужким не знае. И си трае. Синът му е там. Трудно е очевидно да "знаеш", когато под носа ти мирише на тютюн...! Още по-трудно става, когато собственият ти син е главно действащо лице.

 

 

Незаконната фабрика за цигари


 

 

Операция по задържане на организираната престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари

 

По време на спецакцията във фабриката са открити цигари на стойност три милиона лева. Към момента са обвинени 8 души, като сред тях е и синковецът на кмета на Карнобат Георги Димитров – Иван Димитров.

Последният е част от организирана престъпна група за продажба на стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и "ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА" – пране на пари!

Около 20 фирми са замесени в дейността на фабриката, а от бюджета на само две от тях са спестени от данъци почти два милиона... Тайната невидима фабрика е имала работници от бивши съветски републики, които са живели и работели в сградата без възможност да излизат навън... 

Успоредно се провеждат и две спецакции на свързани със сиво-черния бизнес лица - в офиси на "Винпром - Карнобат", "СИС индустрийс" и "Топаз мел" – и трите, контролирани от Миню Стайков. "Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г., като реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри и в тях са включвали фактури от дружества от типа "липсващи търговци" с цел функциониране на създадената схема за данъчна измама. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС", се казва в съобщението на прокуратурата.

Абсолютно сходна спецакция и със същите обвинения се проведе само седмица по-рано спрямо Ветко Арабаджиев. Миню е сват на Ветко. И двамата престъпни босове са свързани с карнобатския кметски син, който им е отдавал под наем помещенията в нелегалната цигарена фабрика.

Казвам ви – власт-мафия, кръвни роднини!

Те буквално се женят по между си, за да укрепят и слеят и империите си. Дъщерята на Ветко и синът на Миню до скоро са съпруг и съпруга – брак династичен по същността си, който по неясни причини не просъществува, но това не се отрази на престъпното единство. Прокуратурата има данни, че Стайков е "правел" по 70 милиона годишно.

Можем да кажем за пореден път: още живеем в мутренски времена, но не е ясно дали твърдението е съвсем коректно. Защото май е още по-зле положението днес с тенденция да се влошава. Само преди седмици спецакция на прокуратурата разби престъпна група за рекет на територията на Бургас, в която беше замесен и... общински съветник.

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е изпълнявал указания на Димитър Желязков-Очите. Обвиненията срещу Янков са за изнудване, участие в престъпна група и умишлен палеж. И употреба на сила, посредством която са били принуждавани търговци да се разпореждат с имуществото си. Това е човек, който получава пари, за да се грижи за интереса на общината и нейните жители. И явно в пъти повече, за да ги изнудва и обира! Над 20 милиона са само доказаните печалби, които престъпниците са очаквали от поредния си удар.

И още един виден общинар, зам.председател на общинския съвет в Бургас - Бенчо Бенчев. Той е обвинен, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков -Митьо Очите, както и за притежание на боеприпаси, без да има разрешително.

 

 Image result for dimitar zhelyazkov

Спецсъдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

 

При обиск в дома му са иззети оръжия и пари! Играта е сериозна, а държавата е само арена.

Според адвоката на общинаря, Бенчев е омаскарен, той случайно е бил с Очите в Турция и двамата са просто познати без да имат общ бизнес. За тефтерчето с "черно счетоводство", обаче, както и за незаконните боеприпаси, защитата мълчи. И разбира се отрича.

През април пък кметът на Сливница Йордан Дончев, беше уличен в документни измами, свързани с промени на участие на десетки лица в пенсионни фондове.

Дончев използвал правомощията си, за да променя допълнителното осигуряване в друг фонд на конкретни лица, които нямат и понятие за случващото се.

Кметът на столичния квартал Младост вече е зад решетките за прибиране на подкупи, свързани със застрояването на квартала. Към циркът около нейния арест само светлинно шоу нямаше, но не изключваме и това да се случи.

Спомняте ли  си и енергийния експерт Делян Добрев от Хасково, за когото ГЕРБ съединиха небето и земята, за да го запазят, а неговите роднини до десето коляно бяха упълномощени да си делят общинските ресурси.

Това са само част от примерите, за които знаем и милионите, които обикалят  джобовете на богоизбраните. Но ние на този празник не сме канени. Можем само да гледаме. И да цъкаме с език – как хубаво си живеят някои хора близки на началниците и как поне един далечен наш роднина не се намери...

Но няма как – това е само за близки, роднини и приятели на управниците, оплетени като свински черва. И разбира се челно е мястото на бащата на всички кметове, министри, на цялата власт, кумът на всички "тежки  сватби" между властта и мафията – Бойко Борисов, който в стремежа си да остане и да продължи да е КРЪСТНИК на тази престъпна  пародия, жертва все някой друг от замесените. Все някой  друг му е виновен!

Ние далеч не вярваме в съвестната работа на прокуратурата и хладнокръвното ни правосъдие. Но вярваме в ПиАр-а на премиера! Имиджът му спада, скандалите се увеличават, а управлението му се заключва все повече и повече до околосветски пътешествия, псевдо-асфалт и разбира се неизменния ПиАр.

Вероятно поради тази му прекомерна "заетост", а и поради обвързаността с подземния свят, който си е цяла втора държава в държавата, Борисов все повече излиза от реалността!

Тук възниква и резонният, най-големият въпрос:

Чак днеска ли властта и Бойко се сетиха, че ОЧИТЕ е рекетьор и престъпник?

Чак днес ли Бойко и властта се сетиха, че Маринела и Ветко имат голяма пералня и отдавна перат ли перат?

Чак днес властта и Бойко ли се сетиха, че Миньо има нелегални фабрики и бизнеси...?

Чак днес ли...?

Или става дума за нещо друго, което всички знаем и всички си го мислим...!? Пак за приказката за свинските черва...

А дотогава... Пий, кмете, пий, тебе ти е ред...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Вижте незаконната цигаренафабрика и лимузините, открити отМВРвКарнобат (ВИДЕО)

Колко е голям бизнесът на Миню Стайков

Прокуратурата задържа Миню Стайков и още 10 човека по разследване за данъчни измами

Обвиняемият общинар от Несебър е изпълнявал указания на Митьо Очите

Обискираха дома на общинския съветник Бенчо Бенчев (ВИДЕО)

Адвокатът на Бенчо Бенчев: Много хора се упражняват на негов гръб

Съдят кмета на Сливница, нотариус и служител в пенсионен фонд за документни измами

Съдът отстрани Десислава Иванчева като кмет на "Младост", уволнявала от ареста

Делян Добрев подаде оставка

 

 


75972