Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НА...
ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НАШИ! <br> ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НА НАШИЯ НАРОД!

ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НАШИ!
ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НА НАШИЯ НАРОД!О  Б  Р  Ъ  Щ  Е  Н  И  Е

на

доброволци и симпатизани, на референдума от  ноември 2016 г., иницииран от "Шоуто на Слави“

 

СЪМИШЛЕНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ, БЪЛГАРИ! Предстоят предсрочни парламентарни избори. ИЗБОРИ, предизвикани за втори път по волята на лидера на една от най-големите политически партии в България – Бойко Борисов. ИЗБОРИ, до които се стигна след предателството на всички политически партии, брутално отхвърлили нашите искания от референдума, проведен на 6 ноември 2016 г. ИЗБОРИ, които са против волята на 3 млн. българи!

 

НИЕ, доброволци и симпатизанти на Националния референдум повече от година се борим за  промяна на  системата в България. НИЕ искаме, след 27 години псевдо демокрация, страната ни най-сетне да тръгне по пътя на своето, правилно, добро  развитие. По пътя на Промяната! ДНЕС, ние като част от вас, всички българи имаме право да кажем какво мислим за предсрочните избори. Политиците, всички – ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти, реформатори...  не се съобразиха с волята на народа. Подиграха се с всички нас. На 6 ноември ние гласувахме за мажоритарна система, задължителен вот и 1 лев субсидия. Нито едно от тези наши решения не беше прието. Нито едно! Сега ни организираха избори, по старите  правила.

 

ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НАШИ!

ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА НА НАШИЯ НАРОД!

ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕ СА ПО НОВИТЕ ПРАВИЛА, КОИТО ПОИСКАХМЕ!

 

ПРИЯТЕЛИ,

на 26 март пред нас има три възможности, чрез които да накажем, да зашлевим звучен шамар на нашите политици! И да докажем с поведението си, че сме български граждани, отговорни и достойни, милеещи за Родината си!

 

●НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО. Квадратчето не подкрепям никого е знак, че не желаем да застанем зад старите, изтъркани лица, които ни управляват вече  27 години. А те политиците искат отново  да гласуваме за  партии без да знаем кой стои зад тях! Българите гласувахме за мажоритарен вот, за да се запознаем с хората, да чуем техните обещания и после да им потърсим сметка, ако ни излъжат и не ги изпълнят! Сега, отново 240 депутати ще се скрият зад лицата на лидерите си, защото ни управляват едни и същи, които сменяват само партиите, вижданията си, имената си! Омерзени, оскърбени, отвратени сме. Няма кого да подкрепим! Няма за кого да гласуваме!

●НЕВАЛИДНА БЮЛЕТИНА. Всички, които искат да изразят гражданския си протест срещу цялата политическа система да направят  бюлетината невалидна. Няма значение дали ще я украсите с надписи или рисунки на цветя. Онези, които гледат резултатите, трябва да знаят, че ние не приемаме тези избори, не ги искаме и държим на думата си!

● ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА. Не приемаме вота на 26 март за легитимен и няма да гласуваме. Тези избори не са по мажоритарната система. Няма нужда да се отбиваме край урните, защото вотът, така както поискаха 3 млн. българи можеше да е изцяло мажоритарен, но не е. Не е, защото това наложи политическата класа, против волята на всички нас

 

ПРИЯТЕЛИ,

Не на последно място, всъщност, изобщо няма значение кой ще спечели. Бъдещите депутати ще влязат в 44-то Народно събрание за малко. Тяхната единствена задача ще е да гласуват решенията от националния референдума, да ги облекат със закони и да се саморазпуснат! Нищо друго. Това пожела българският народ и те трябва да го изпълнят! След като не го направиха в предния парламент!

 

УВАЖАЕМИ ПОЛИТИЦИ,

Вие отдавна загубихте нашето доверие. Загубихте доверието на хората. Между вас и нас има огромна пропаст, дълбока, непристъпна... Вие ни взехте всичко! Ние искаме да живеем в модерна, справедлива, правова държава. Търпението ни приключи! Няма да ви дадем нашия глас. СТИГА!

 

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! - Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

 


24272