Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Токов удар! „ДНЕС”-Г...
Токов удар! „ДНЕС”-Габрово в поредна битка с „Енерго-Про” за двойните сметки

Токов удар! „ДНЕС”-Габрово в поредна битка с „Енерго-Про” за двойните сметкиБлизо 70 хиляди абонати на „Енерго-Про” получиха двойни фактури за  отчетената от дружеството консумация на ел.енергия през декември 2014 година. Сред тях и много габровци, които потърсиха съдействието на организацията на Гражданско движение „ДНЕС” в Габрово. С помощта на доброволците от приемната на Движението, ощетените от монополиста граждани застанаха и пред камерите на Нова телевизия, за да дадат гласност на проблемите си (вж тук от 8`-13`). 

„Застанали с лицата си пред камерата, хората описваха конкретния си проблем, търсеха отговори, изразяваха позиции. Сред тях бяха и доброволци на Движението като инж. Николай Вълков и инж. М.Лилов. Това бе нещо съвсем естествено, защото Движението ни се роди и укрепна в борбата с произвола на монополите”, споделя адвокат Пенка Христова, която работи като доброволец в приемната на „ДНЕС” в Габрово при провеждането на безплатни консултаци. 

„Енерго-Про” се оправда със софтуерна грешка. Защо тогава EVN  и ЧЕЗ нямаха подобен проблем? В рамките на 31-дневния отчетен период при тях са отчетени за м.декември  съответно 99,72% и 100%  от електромерите на място или дистанционно”, питат от „ДНЕС”-Габрово. 

„Този филм вече го бяхме гледали. Спомняте ли си, че именно през една вече отминала зима протестите срещу произвола на ЕРП-тата доведоха до оставката на първото правителство на Борисов?”, се чува все по-често сред гражданите на Габрово. 

„Заявката за рязко нарастване на социалните помощи за енергийно бедни семейства и огромните суми за саниране на стари жилища по програми за енергийна ефективност са ясен сигнал, че цената на ел.енергията ще бъде развързана. Затова  ще задаваме въпроси и ще настояваме за отговори”, категорични са доброволците от „ДНЕС”–Габрово.


175