Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Томислав Дончев с ро...
Томислав Дончев с розови очила: Държавата прави необходимото. Слаба организация е причина за трагедията в Пловдив

Томислав Дончев с розови очила: Държавата прави необходимото. Слаба организация е причина за трагедията в ПловдивВ големите самолети трябва да има повече от един пилот. В науката има спор доколко една криза може да се управлява. Полагат ли се всички усилия да се смекчат ударите на кризата. Държавата прави това, които е необходимо да се прави. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ, давайки да се разбере, че е сложил розовите очила относно състоянието и развитието на кризата с пандемията у нас.

 

По повод трагедията в Пловдив причината е слаба организация. Не сми спомням да ви казах, че която и да е система е перфектна или безгрешна. Системата е подложена на натиск, тя не работи на ръба на силите си. Да, кумулативно в годините може би е трябвало да се направят куп реформи. Колко пъти се е подхващал разговор какво трябва да се промени и нито веднъж не се е стигало до консенсус.

 

Твърдите мерки бяха, за да спечелим врем и да се подготвим. Най-вече за медицинските специалисти. Сега ситуацията е различна. Ако имате заболяване и сте с тежки симптоми, ще постъпите в болницата и там ще получите добро лечение. И най-съвършената система на държавата не може да замести отговорността на обществото.

 

 

Здравната криза подлага на изпитание всички останали системи. Самите експерти спорят колко твърди трябва да са мерките. Следим какво правят другите. Тоталното затваряне е с най-големи последици. Ако е необходимо, може да вземем и по-тежко решение.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 


140804