Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ТОВА може да взриви ...
ТОВА може да взриви мафията! Успяхме да пробием омертата! (документи)

ТОВА може да взриви мафията! Успяхме да пробием омертата! (документи)ТОВА може да ВЗРИВИ мафията!
Успяхме да пробием омертата!

Прокуратурата призна, че в  записите „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” се съдържат данни за извършени престъпления от магистрати, членове на ВСС, политици и депутати! 

На 06.02.2019г. БОЕЦ сезирахме ВКП за записите „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” и изисквахме от прокуратурата да образува пълна, задълбочена и всеобхватна проверка в рамките на досъдебно производство в хода на което да бъде извършено разследване на съдържанието на записите и разговорите и съдържащите се в тях данни за извършени тежки престъпления от общ характер, като корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, злоупотреба с еропейски средтва, престъпление срещу правосъдието и др.извършени от магистрати, членове на ВСС, премиер и депутати. Да бъдат разпитани всички участници в разговорите, визираните в тях лица, както и да бъдат събрани всички доказателства с цел установяване на обективната истина.

БОЕЦ считаме, че след образуваната проверка по същество на съдържанието на записа „Ало, Банов съм” и съдържащите се в него данни за извършени престъпления, няма причина прокуратурата да не образува проверка по същество и по този сигнал и визираните от нас записи, както и за тяхното съдържание и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления. Още повече, че давностният срок във връзка с трита записа – „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” не е изтекъл и прокуратурата има всички възможности и основания да извърши необходимата проверка.

Евентуален отказ да бъде образувана проверка ще е проява на двоен стандарт от прокуратурата и индикация за консумирано престъпление по служба от главният прокурор, както и прикриване на престъпление, престъпление по служба и уронване на престижа на съдебната система, чрез действия и бездействие сриващи доверието в съдебната система и прокуратурата. В този случай БОЕЦ обявихме, че ще бъдем принудени да сезираме ИВСС, Парламента и Президента за стартиране на производство и процедура по отстраняване на главният прокурор от длъжност.
И УСПЯХМЕ!
Получихме отговор от прокуратурата, с който прокурор Димитрова при СГП ни уведомява, че „в съдържанието на записите се навеждат данни за деяния (престъпления по посочени конкретни текстове от НК) извършени от магистрати, членове на ВСС и депутати“ и изпращат сигнала до специализираната прокуратура, която е компетента да разследва висши магистрати и депутати. 
От отговора на прокуратурата се потвърждава, че извършените проверки по тези сигнала касаят само техният произход и начина по който са направени, но до сегс никой не е разследвал тяхното съдържание.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ прокуратурата признава, че в самите записи се съдържат данни за извършени престъпления и то от хора по най-високите етажи на властта. Сега трябва да се упражни натиск върху прокуратурата , за да образуват досъдебно производство и записите и съдържащите се в тях данни и информация да бъдат разследвани по същество. Използвахме активността на цацаратурата по скандала „Ало, Банов съм“, показахме двойният им аршин и ги принудихме да се задействат.

Има една малка подробност, обаче. Шеф на специализираната прокуратура, която сега трябва да разследва записите Яневагейт, Ти си го избра и Ало, Ваньо е прокурор Франтишек. Същият прокурор Франтишек, който преди две години прекрати проверката по същите записи Яневагейт (публикувани от Биволъ) и същият Франтишек, който прекрати проверката по сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров за ЦУМгейт! И господарите му го наградиха, като го направиха шеф на СП. Сега Франтишек е поставен в ситуация, в която няма полезен ход. Или трявба да нареди проверка и да изпълни конституционните си задължения след констатациите на СГП за наличие на данни за извършени престъпления в записите, като се обърне срещу господарите си. Или да покрие сигнала, като запази омертата и да демонстрира показно и да признае публично за своята зависимост и подчинение на мафията. Да видим. Сега е нужен натиск и гласност, тези записи и истинско разследване по тях могат да взривят мафията и дебелите! Те олицетворяват цялата мафиотска същност на Буда, Пеевски, Цацаров и кликата олигарси и ченгета превзели държавата! 
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/


90924