Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Това се нарича гражд...
Това се нарича гражданско общество!

Това се нарича гражданско общество!Снощи /10.08/ в Букурещ протестираха 25 000 души. Те се събраха за да напомнят за събитията на тази дата, миналата година. Тогава имаше огромен протест срещу опитите на управляващите да ограничат борбата с корупцията и да спасят своя едноличен лидер Ливию Драгня от наказание за присвояване на общински пари. Тогава по нареждане на властите румънската жандармерия използва сила и имаше много ранени протестиращи.

Междувременно правосъдната система не се поддаде на всестранния натиск и осъди всемогъщия Драгня на затвор, където той ще лежи 3 и половина години. Прокуратурата заведе дела срещу ръководителите, наредили силовите действия на жандармерията. Демокрацията и правосъдието победиха.

Въпреки това 25 000 окупираха площада пред сградата на правителството за да отбележат черната дата и да напомнят на управляващите, че са винаги готови да защитят демокрацията и справедливостта.

Това се нарича Гражданско общество.

Владо Береану

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Така се прави >> Хиляди протестираха в Румъния (СНИМКИ)

А у нас кога? >> Многохиляден антиправителствен протест в Румъния

Тъжно е..., че мълчат за протестите в северната ни съседка. А и ние мълчим...

И прахта на румънците... дишаме! Вече.

От фейсбук страницата на Слави: Румънците протестират, българите са на море...

Румънците! Ах, румънците! Румънците са граждани, българите – поданици. Българинът предпочете да си наляга парцалите и да има свой султан, който да го язди. Като добитък!

 

 

 109636