Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Три заведени дела, е...
Три заведени дела, едно от които вече спечелено, отчитат доброволците - юристи от приемните на „ДНЕС” през месец юли

Три заведени дела, едно от които вече спечелено, отчитат доброволците - юристи от приемните на „ДНЕС” през месец юлиПриемните на "ДНЕС" в страната и през летния месец юли отчитат традиционна посещаемост: 436 консултации са провели доброволците-юристи на Движението по различни казуси и проблеми на гражданите.

 

Отново с най-голям дял – 115, са жалбите и консултациите по повод имотни измами, които запазват нивото спрямо отчетеното от приемните през месец май и юни. Благодарение усилията на доброволците - юристи на „ДНЕС” ищец, обърнал се за съдействие в приемната на Движението, спечели дело срещу община Лясковец, използвала негов имот за селски път, без да има договорни отношения.

 

Още две дела са завели през изминалия месец юристите от приемните на „ДНЕС”: за неправомерно съкратен служител във великотърновска фирма и срещу ВиК дружеството в Стара Загора.

 

Топлофикациите в страната продължават и през юли да са сред най-честия повод гражданите да търсят съдействието на „ДНЕС”. 35 са подадените жалби, като най-фрапиращи са казусите с абонатите на „ЕВН топлофикация” в Пловдив.

 

Като многобройни по численост се нареждат и проблемите на гражданите с банковите и кредитните институции – 45 са проведените безплатни консултации с граждани от цялата страна, които са потърсили съдействието на доброволците на „ДНЕС”.

 

Близо една четвърт от посетителите в приемните на „ДНЕС” са без конкретна жалба към монополистите. 126 от общо 436 регистрирани безплатни консултации през юли в цялата страна се отнасят до работата на администрацията, съвети за попълване на документи, въпроси как да се окаже помощ на пострадалите от наводненията и др.

 

Както винаги сме доказвали, приемните на Движението са отворени за въпроси и казуси от различно естество, за да бъдем полезни на съгражданите си.


3781