Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Трифонов: ЦИК извърш...
Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с референдума

Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с референдумаЕдин от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум.

Това посочва Слави Трифонов в писмо до медиите, след като по-рано днес от комисията обявиха, че около 13 000 гласа не стигат, за да станат резултатите от допитването задължителни.

„Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона. ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик. Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. А отчита всички гласове”, пише Трифонов.

Публикуваме пълната му позиция без редакторска намеса:

Уважаеми сънародници, в момента един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия, извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум.

Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона. ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик. Но законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. А отчита всички гласове. А всичките гласове са 3 501 220. И те са над необходимия брой. Такъв е законът.

Много и много български граждани не можаха да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден, преди да гласуват всички хора. ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получила заповед да саботира референдума.

Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!

 

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АНЕВ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА Само около 13 000 гласа не достигат, за да стане референдумът задължителен В чужбина са най-големи фенове на мажоритарния вот

Прочети още : https://www.actualno.com/topnews/trifonov-cik-izvyrshva-chudovishtna-manipulacija-s-referenduma-news_573977.html

© Actualno.com


18757