Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Тук сме първи в свет...
Тук сме първи в света! >> Колите на НСО обиколили 61 пъти Земята през 2019 г.

Тук сме първи в света! >> Колите на НСО обиколили 61 пъти Земята през 2019 г.От службата за охрана признават за 26 катастрофи с техни коли миналата година и 254 за последните 10 г. 

От сдружението БОЕЦ (България Обединена с Една Цел) представиха отговорите, които са получили на въпроси зададени по Закона за достъп до информация на Националната служба по охрана (НСО). От тях става ясно, че колите на НСО са изминали за 2019 г. общо 2.5 млн. км, което е над 61 обиколки на Земята по екватора (40 075 км). За миналата година коли НСО признава за 26 катастрофи с нейни коли, 8 от които по вина на нейни служители. А общо през последните 10 години катастрофите са 254.

Освен това от отговорите се разбира, че НСО охранява и всички зам.председатели на Народното събрание, включително Валери Симеонов и Веселин Марешки, "единият от които е със свален имунитет и повдигнати обвинения".

И още: Премиерът Бойко Борисов е излъгал от парламентарната трибуна на 21 февруари 2013 г., когато обяви, че в службите има сигнал за готвено покушение срещу него. В отговора от НСО се казва, че през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица.  

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

НСО: Доган и Пеевски са тайна от значение за националната сигурност

Приватизацията на НСО

 120001