Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Туроператорите отнов...
Туроператорите отново излизат на протест

Туроператорите отново излизат на протестЗаетите в туристическия бранш излизат на митинг пред Народното събрание. Това става, въпреки че в понеделник държавата им обеща 10 млн. лв. за възстановяване от кризата с коронавируса.

От 11 часа днес на митинг пред Народното събрание излизат туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение "Бъдеще за туризма".


С това действие туроператорите искат да заявят своята стачна готовност, ако поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени.


От Обединение "Бъдеще за туризма" казват, че са благодарни за подадената ръка, но настояват за по-голяма помощ, както и за прозрачност при разпределянето на парите.


Освен финансово оздравяване на сектора и разработване на спешен кризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение "Бъдеще за туризма" поискаха нови програми в подкрепа на заетостта, специална схема за подпомагане на екскурзоводи, както и отпадане на 14-дневния карантинен период за завръщащите се от Турция туристи.

 

Снимка: БГНЕС

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Комай само това му остава... >> Борисов с още обещания - отпуска 10 милиона за туризма заради коронакризата

ГЕРБ продължава обилното захранване на армията си избиратели-чиновници >> Правителството вдига заплатите на чиновниците в 28 администрации с 30%

Правителствени химери >> Новият министър на туризма обеща пълни хотели през август

 

 


132415