Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Търновци излизат на ...
Търновци излизат на пореден протест за оставка на Симеонов

Търновци излизат на пореден протест за оставка на СимеоновТърновци организират поредния протест за оставка на Валери Симеонов. Той ще се проведе на 7 ноември от 18,00 часа пред паметника “Майка България”. Организаторите припомнят, че това е третият мирен митинг в центъра на  В. Търново за оставката на вицепремиера, който нарече “кресливи жени” майките на децата с увреждания на “уж болни деца”. Това изказване предизвика недоволство от страна на жените, които започнаха протести в София. Те бяха подкрепени и от търновци.

В първите два протеста в старата столица се включиха по над 200 души, като в началото майките бяха подкрепени и от недоволните срещу поскъпване на горивата. Митингуващите скандираха многократно “Оставка” около паметника, след това множеството се пренесе пред общината. Това се повтори няколко пъти, без да се създава сътресение на транспорта.

Организатори на протеста са младите дами Мариета Стоянова и Ваня Димова, които са категорични, че протестите ще продължат докато Валери Симеонов не подаде оставка.Източник: https://www.dnesbg.com/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестите се разрастват >> Движение "ДНЕС", заедно с гражданите в подкрепа и защита на всички справедливи искания и каузи!

НЕ на рекета!* >> Ден преди началото... протест и скандирания: "Зоната без зона!"

Къде са ми парите, бе?! Къде са ми паритееее, ша ви застрелям, бее – викна гръмовно Бокичът

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

Искат оставката на Симеонов и в Пловдив