Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Търпението ни свърши...
Търпението ни свърши. Времето за боклука отдавна дойде

Търпението ни свърши. Времето за боклука отдавна дойдеКоментар на Свобода Лилиева

Бясна съм! Бясна съм от поредното поскъпване на цените на тока, на парното..., на всичко, бясна съм от пускането на свобода на „Наглите“ и дон Чеци, бясна съм, че няма нито една "голяма риба“ осъдена, бясна съм за продължаващата вече 27 години съсипия в Родината ми, бясна съм за това, че няма капка справедливост, бясна съм на мързела и безотговорността на депутатите, бясна съм на лицемерието на политиците... БЯСНА СЪМ! А вие не сте ли бесни? Не псувате ли? Слави, ти не си ли бесен? Не ти ли е повече от гнусно от всичко, което се случва? Държавата ни върви към разпад на бързи обороти и сякаш на никой не му пука. Мълчим и гледаме новини за студентка по богословие, която си показала гърдите или за въртящите се играчки срещу стрес... Телевизиите ни промиват мозъците от сутрин до здрач с блудкави сериали, поръчкови участия на политици и абсурдни реалити предавания. Всичко сякаш е спряло и няма изгледи парният локомотив да се задейства отново. Приличаме на 2000-годишна пирамида, която обещава да е на същото място и след още 2000 години. А докато мнозинството от нас се чудим как да си купим кило домати и захар за компот и домашна ракия, политиците се чудят как да рушат, ограбват и съсипват Родината.

Слави, ти си принципен, отговорен човек. Видяхме, доказа го на протеста пред парламента цяла седмица  от 4 май. Не се страхуваш да отстояваш исканията си, държиш на думата си, бориш се за правдата, за демокрацията и промяната на системата – сам. Вървиш и спазваш стриктно буквата на закона. В началото на май обаче нещата бяха по-различни. Все още можехме да дадем толеранс на народните избраници най-накрая да си размърдат задниците, да изплюят депутатските кюфтета и да се захванат за работа. Работата, която трябваше да свършат в предния парламент, но въпреки волята на милиони българи не го направиха. ГЕРБ и другите партии имитираха лъжлива дейност, но дотам. Въпреки обещанията на Цветанов, че законопроектът за референдума ще бъде разгледан до 2 седмици от правната комисия, той така и остана да прашасва на някое бюро. А после лъжите продължиха - още две седмици да чакаме, пък може би още...

Сега гневът на българите се надига отново със страшна сила. Повече от 186 000 горди родолюбци събират подписи в онлайн петиция с призив депутатите да приемат решенията на референдума до 19 юни и да се разпуснат (два месеца след старта на Народното събрание). Ако това не стане, Слави да призове за протест, оглавен и воден от него самия. Всички ние имаме нужда от водач, от лидер, който да застане начело. Не човек, който да мълчи и да се спотайва с надеждата народът сам да излезе. Народът иска водач, мъдър и смел! Историята показва, че винаги начело на промените са заставали умни, будни и родолюбиви хора, които дават тласък към промяната. На свободата. И сега ще е така.

В петицията на сайта гражданите организират национална среща на 24 юни от 13 часа в зала Люмиер - НДК и искат основна фигура там да е Слави, искат Слави да ги оглави. Желанието им е съвсем логично. Чакането приключи. Две години подигравки и унизителни плювни, с нас, със Слави. Две години стигат! Свършиха игрите на ГЕРБ, на БСП, на патриотите, на съда, на всички! Свършва играта със съдбата на България! Ще чакаме ли още някой да ни се подиграе? НЕ! Тези бяха достатъчни. Срещат на истински хора с реални истории, със своите мечти и надежди, хора, които да кажат защо подкрепят идеята за промяна, защо застават зад референдума, защо са зад Слави.

Трифонов даде два месеца на депутатите да приемат мажоритарния вот. Каза им го още на 30 януари тази година Казва им го непрекъснато от 6 ноември насам, денят, в който 3,5 млн.българи се обявиха за категорична промяна в България! Казва им го почти всяка вечер в своето предаване една от малкото свободни територии в българския ефир. Ни вопъл, ни стон. 30 дни вече минаха от поредният ПР трик на ГЕРБ. Системата е прогнила, корумпирана и безкомпромисна. Тя няма да промени правилата, които така удобно са направени в полза на тези, които властват вече цели 27 години. Системата ще се противопостави изцяло на желанието на българите. Затова трябва натиск – не вял, не слаб, а мощен и силен. Този път Слави не може и не трябва да излиза сам пред парламента. Трябва да призове! Защото Народът иска, копнее, жадува за промяна, но само най-смелите, най-борбените се осмеляват да се опълчат и противопоставят на несправедливостта. Хората са смачкани, убити. Милиони са извън България. Прокудени. Това беше и е целта на властта. Неуки, бедни, изплашени и държани в подчинения хора. Затова трябва ВОДАЧ! Това е Слави.

Следващите предсрочни избори очевидно са все по-близо. Първата и най-важна крачка е направена. Хората заявиха своето желание. Идва ред на Слави. Той е този, който сам каза, че е готов на всякаква саможертва дори и да влезе в парламента, за да постигне и защити волята на народа. Сега изглежда е настъпило времето за тази саможертва. Понякога правилата трябва да се променят отвътре. Все по-очевидно става това заради референдума. Преходът уби и революцията в хората, те не вярват, отчаяни, смачкани и обезверени са. Такава беше и целта на политиците ни от всички цветове - зависими, притеснени хора, манипулируеми. Последователността в действията на Слави и съобразяването със закона през последните две години ни дава надежда. Фактът, че Слави държи на думата си, че зачита законите, че се бори за справедливост го поставя няколко крачки пред другите, защото очевидно той иска референдумът да победи, да изчисти прогнилата и мухлясала политическа пасмина. "Нищо не е приключило и нищо не е свършило", каза Трифонов на депутатите. Той няма да се откаже, нещо повече... готов е да направи и втори референдум, на който да се гласуват трите въпроса, премахнати от Конституционния съд.

През последните две години често ентусиазмът, надеждата около референдума изчезваше, отстъпваше място на разочарованието, омерзението и тъгата. Но гневът остана. Гневът към статуквото, към липсата на справедливост, към политическата класа. Дори и затихваш понякога, гневът така и не умря. А именно гневът днес ще събуди онези хора, младите, които копнеят най-накрая да получат възможност да изградят живота си по един съвсем нов начин и да променят Родината ни. На зла круша, зъл прът, както каза Слави. Край на приказките, време е за действия.

Ето защо, Слави, ти си на ход. Ние сме до теб и с теб! Знаем, че няма да ни предадеш. Знаем, че идеята ти, справедливостта ще победят.

А времето за боклука отдавна дойде...

 

Вижте и други материали по темата:

Поредната ачик-ачик брутална лъжа на властта! >> Цвeтaн Цвeтaнoв: Дo 2 ceдмици в пapлaмeнтa щe ce глacyвa зa мaжopитapни избopи

Цинизмът на властта..., а докога?!? > Депутати бавят мажоритарния вот

С пълна пара и напред продължава лъжливият сериал на властта "Мажоритарният вот - приказка безкрай..." >> Форсират приемането на мажоритарния вот още другата седмица

Започваме с мажоритарния вот и закона за концесиите, обеща Цветанов

Цветан Цветанов, 11 май 2017 г.

Защо Цветанов седна на диванчето на Слави?

Цвета и Цветанов..., а в средата Борисов и референдума за цвят

 


29360