Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Търси се отговорност...
Търси се отговорността на Фандъкова! Забелязана е на Графа, във въздуха, из Зелените зони и кварталите...

Търси се отговорността на Фандъкова! Забелязана е на Графа, във въздуха, из Зелените зони и кварталите...Информационен сайт „ДНЕС“

 

"Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи отговорност и най-добрият начин за носене на отговорност е подаването на оставка” Това са умозаключенията на столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди година.

В днешния ден, обаче началничката на столицата има друго мнение за отговорността, може би защото тя е политикът допуснал грешка. И то не една. И то цели 9 години.

Отговорността на Фандъкова е някъде из мъглата над София, но тя ни уверява, че всъщност си я носи. Сигурно и поради тази причина остави заместникът ѝ Крусев да изгърми като бушон. Заради „скъпата“ отговорност, Данчето не признава, че е един провален кмет, който е крайно време да си отиде.

На думи, столичният кмет, плътно подпрян от своята партия ни уверява, че има напредък в решаването на всеки един проблем на града. 

Неистовите усилия на Йорданка Фандъкова да направи видимите неща невидими така и не дават очаквания от нея резултат.

Нехайството, некадърността и корумпираността на Столична община така и не могат да бъдат потулени, даже и с кризисен PR, даже и с наемането на най-скъпите адвокати в държавата.

Проблемът с мръсния въздух в София тлее от години. Но..., какво от това. Данчето не си мръдна пръста. И така докато смогът взе да надвишава нормите по 10-12 пъти. Безсилието на  Фандъкова стигна до умопомрачителното заключение, че „правилната формула за по-чист въздух е съвместни усилия между властта и гражданите“.

Ремонтите – там си е регламентирано. Няма участие на граждани, няма контрол. Всичко се разпределя между избрани „наши“ фирми.

Престъпността – според последната статистика на МВР, в столицата престъпленията са намалели с 4%. Доста смешно... и невярно!

Презастрояването – протестите в Младост и Обеля са почти ежемесечни. Тоталният крах на Общината в тази посока е очеваден. София расте, расте и на Зелени зони. В четири района на София паркирането е платено и около блоковете.

Липса на детски градини и ясли - обявеното „мащабно“ строителство на детски образователни заведения е крайно недостатъчно и списъците с чакащите за ясла и детска градина деца си остава огромен. Освен това над 4000 хлапета са приети нерегламентирано по линия на хронични заболявания и по втория начин.

В целия този хаос, който видимо цари в София къде да се потърси отговорността на Йорданка Фандъкова?

В друга европейска столица безумията сътворени от екипа на Данчето щяха да доведат до куп оставки.

У нас обаче не е така. Вчера от партия ГЕРБ се опълчиха срещу всички гнусни клевети и обвиения към столчината кметица. Скараха ни се. Неблагодарни сме. Не ни ли е срам!?

Тровим се ежедневно. Направиха ни улица – връх на безумието. Задръстванията са като в многомилионен Лондон. Няма къде да си изведем децата да играят. Градският транспорт винаги закъснява. Няма осветление из централните улици. В скъпите квартали калта е до глезените... Какво повече може да искаме от клетата кметица? Направи каквото можа!

Нашата неблагодарност се счита за  политическа кампания насочена към тези които управляват повече от десетилетие.

София е лицето на България. Показва модела на управление на държавата – безидейно, крадливо и съсипващо.

Поемането на отговорност, в нормалните държави върви с оставката. Когато 9 години не можеш да решиш нито един проблем, трябва да си тръгнеш. Ти – Йорданка Фандъкова! Не заместниците ти, не някой началник отдел.

Докато ние дишаме – трудно, дълбоко и гневно, вие – нашите управляващи  издишате. Безобразията не могат да продължават, защото ни костват здравето и живота. Ако г-жа Фандъкова не може да си намери къде си държи отговорността, нека софиянци и помогнат да си я намери като ѝ поискат оставката!

Image result for sofia Image result for дупки в софия

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Абсурдно закъснелите мерки!

София – лош, много лош град за живеене

Убиват ни!* >> "Хиподрума", "Дружба", "Надежда" и "Павлово" адски мръсни

ПИАР въздух не чисти!

Столичани срещу мръсния въздух: Искаме по-евтино парно и повече камери

Фандъкова: Най-добрият начин за носене на отговорност е оставката

Фандъкова коментира протестите и мръсния въздух

Фандъкова влезе в оправдателен режим >> Фандъкова: Крусев е много отговорен, но може да е бил подведен

 

 

 


83244