Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Тържество на наглост...
Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дълговеЛидерът ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че той всъщност не знаел какви били задълженията на вероизповеданията, но да се опрости неплащането на данъци и осигуровки било въпрос на национална сигурност.

Това стана ясно от участието на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Цветанов, както и Йордан Цонев вчера, напарви опит да промени темата, която излезе на дневен ред заради БСП -  опрощаването на отгромните  дългове на Мюфтийството.

 

Той започна да припомня последното заседание КСНС и взетото решение за закона за вероизповеданията, което касае финансирането от чужбина. По думите му първоначалният вариант на закона е свързан с това да се ограничи изцяло външното финансиране за вероизповеданията, но е имало несъгласие на правосланата църква да се ограничават даренията.

 

По думите му не знаел какви са задълженията на различните вероизповедания, имал само обща сметка, която била около 8 милиона лева.

 

"Ние ще подкрепим този законопроект. Мотивите ни за приемане на закона са единствено да ограничим външното финансиране. Сигурни сме, че ще бъде основна опорна точка на БСП", коментира Цветан Цветанов.

 

Цветаноов пак изказа мантрата, че няма сделка между ГЕРБ и ДПС. Според него това което правя е да можели да работят и да приемат закони, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. Той даде пример със закона за социалната помощ, който започна да се гледа вчера.

 

Той заяви още, че ГЕРБ отстоява принципите да бъде надежден партньор на  НАТО. За мен по-важна беше визитата на Столтенберг в България. Сигурността навсякъде по света струва пари, посочи Цветанов.

 

Съдебен контрол имало и няма нарушаване на конституционните права, няма нарушаване на изборни права, каза още Цветанов коментирайки промените в Изборния кодекс.

 

По думите му България е приела пропорционалната система. В 10 държави в Европа има затворени преференциални системи, каза той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Говори... говорителят на ДПС: Цветан Цветанов обясни защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на Мюфтийството

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

Проф. Румен Гечев: Борисов не може да контролира ГЕРБ, Цветанов го върти на малкия си пръст

Заверата ГЕРБ-ДПС >> Държавата ще опрости 8 млн. дългове на Главното мюфтийство


91962