Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / У нас е така: За учи...
У нас е така: За учителката Тонка - присъда, но за Джамбазки – прошка

У нас е така: За учителката Тонка - присъда, но за Джамбазки – прошкаУчителката по физическо, хваната в Хисаря да кара здраво подпийнала е поредното доказателство, че у нас винаги се мери с двоен аршин. За по-благозвучно му викат ”върховенство на закона”.

Тонка Драгиева го отнесе за отрицателно време. Първо медиите я разпънаха на кръст.   И докато се разчу за случая и хоп-обзаведе се с присъда. Вярно е, че е лека, но жената за първи път прекрачва прага на съда, за да отговаря пред Темида. Тонка не скри лицето си от медиите и публично се разкая за постъпката. Отказа се да жали присъдата от първата съдебна инстанция, произнесена в петък и дори взе кардинално решение-завинаги да напусне учителската си професия. С половин уста сподели, че никой не я е подкрепил по човешки.  За няколко дни Тонка стана лице на новините, които я лансираха като  една ли не най-големия грешник в държавата. Пияната учителка е виновна, че е седнала зад волана в това състояние и в това няма грам спор.  Тя разбира се плати за прегрешението си по възможно най-бързия начин. 

По съвсем друг сценарий се развиха нещата за евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат при проверка на КАТ в Самоков също подпил. Разликата между стойностите на алкохола според  дрегера- 1, 5 промила и на кръвната проба-под 1,2 промила очевидно се различаваха. За това  Джамбазки кажи-речи на косъм се отърва от наказателно преследване. Темида благосклонно наклони везната в негова полза. Случаят се размина с отнета книжка и публично извинение. Съпартийците на Джамбазки вкупом застанаха зад него. Те заподскачаха като пуканки из телевизионните студията, за да го бранят като орлици. И  хич не ги досрамя да обяснят на нас, неразбиращите, че всички сме грешни и щом има грешка, има и прошка.  Джамбазки и колегите му се направиха на разсеяни за призивите, че в подобни случаи човек трябва да прояви малко достойнство и  смелост да подаде оставка. А това важи особено за случаите, когато си се цанил да бъдеш морален стожер и представител на България в  Европарламента. 

И какво излиза, че за сходни ситуации  учителката Тонка е грешница, затова ще плати възможно най-скъпо. Но Джамбазки е човек, затова греховете му ще бъдат  опростени. Политиците ни не разбраха, че  точно такива „дребни“ случки бодат очите на народа. И  да не се чудят, че ги смятаме за самозабравили се.  

 

Невена Миткова, Фрог нюз 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Безобразията на евродепутата Джамбазки!

Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора? Кой подмени кръвната му проба?

Слави Трифонов: Всеки трябва да плаща цената за действията си!

Ненужно  представление >> Борисов разочарован от Джамбазки, иска и по-бързи действия за блъснатото от кола на НСО дете

Тежко остава състоянието на детето, блъснато от кола на НСО 

Кола на НСО блъсна дете в София. 14-годишното момче е с опасност за живота
121653