Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Убиха бизнесмен, бли...
Убиха бизнесмен, близък до Цветан Цветанов /обновена/

Убиха бизнесмен, близък до Цветан Цветанов /обновена/Убиха бизнесменът Петър Христов в столичния квартал „Манастирски ливади” тази сутрин. Той е на 49 г. Уцелен е с няколко куршума в гърдите.

 

Стрелбата е станала пред кооперацията, където живеел Христов, ул. "Ралевица" пет минути след 10 ч.  В тежко състояние е откаран от шофьора си във ВМА, където починал. Именно той е станал свидетел на убийството. Лекарите се опитали да го спасят, като провели 30-минутна реанимация. Постъпил е в спешното с крайно разширени зеници. Според първоначалната информация, стрелецът бил сам и е произвол множество изстрели.

 

Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите". Именно той е свързал служителите на МВР с представител на престъпния свят, готов  за първи път да разкаже за групата за отвличания. Преди година пред Фрог Петър Христов сподели, че в България няма как да правиш бизнес без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее. Сочи се за близък до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Според наши източници Петър Христов е държал изкъсо болшинството кметове в региона. През 2013 година общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица издигат кандидатурата му за кандидат-депутат. Той, обаче си направил отвод. Собственик е на една от най-големите фирми за млечни продукти "Лактима". Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше  прегазена от олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

Вижте още: 

Убитият Христов във Фейсбук: Не знам какво е "Предавам се". Аз съм българин (Снимки)

Ликвидирали бизнесмена Петър Христов с един куршум

Кой е убитият бизнесмен Петър Христов? (СНИМКИ)

Адв. Симеонов: Бизнесменът Петър Христов е убит заради обществени поръчки