Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / УЕФА отложи Евро 202...
УЕФА отложи Евро 2020

УЕФА отложи Евро 2020УЕФА отложи европейското първенство. Това стана ясно след публикация на Норвежката футболна асоциация в социалните мрежи. Представители на УЕФА, Асоциацията на футболните клубове, Европейските първенства и Асоциацията на професионалните футболисти FIFPRO, проведоха видео конференция, която започна в 11:00 часа тази сутрин.

 

"УЕФА взе решение да отложи Европейските футболни финали за 2021 година. Първенството ще се играе в периода 11 юни – 11 юли догодина. Очаквайте още информация", написаха от Норвежката футболна асоциация.

Сезоните в Шампионската лига и Лига Европа пък остават временно спрени докато пандемията от коронавируса не бъде овладяна, обяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Междувременно стана ясно и, че УЕФА иска всички национални първенства да приключат до 30 юни, пише "The Telegraph". Това означава, че вътрешните шампионати в цяла Европа трябва да се подновят веднага след края на паузата заради коронавируса.

В повечето страни спирането на футбола е обявено до 3-13 април, но е възможно удължаване. Всички страни вече са запознати с искането на УЕФА и трябва да го обсъдят с клубовете във възможно най-кратък срок, за да бъде направена програма за приключване на сезона до 30 юни.

 

 

Източник:https://offnews.bg/


122897