Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Украинските власти е...
Украинските власти евакуираха 10 хил. души след експлозия в склад за боеприпаси

Украинските власти евакуираха 10 хил. души след експлозия в склад за боеприпасиВ склад за боеприпаси в Черниговска област в Украйна през нощта избухна взрив, последван от пожар, съобщи на страницата си във "Фейсбук" генералният щаб на украинските въоръжени сили

Във връзка с взрива в арсенала в района на селището Ичня са въведени ограничителни мерки. Първият сигнал е постъпил от началника на арсенала в 3.30 ч. Не се съобщава за жертви, отбелязва "Ройтерс". Оперативна група начело с началника на генералния щаб е пристигнала на местопроизшествието.

 

Държавната служба за извънредни ситуации съобщи, че е получила информация за пожар и взривове на техническата територия на Шести арсенал на Министерството на отбраната в района на Ичня, Черниговска област, и е организирана евакуация на населението от зоната на възможните поражения. С изпратения автотранспорт от опасната зона са евакуирани около 10 хил. души, се казва в официалното съобщение.

 

От 4.22 ч. е затворено за полети въздушното пространство в радиус от 20 км, спряно е движението на жп и автомобилния транспорт. По информация на службата територията на арсенала е около 682.6 хектара, от тях 402 хектара са техническа територия.

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/


78314