Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Уличена в лъжа!* >> ...
Уличена в лъжа!* >> Фандъкова: София има подобрения по всички показатели за въздуха

Уличена в лъжа!* >> Фандъкова: София има подобрения по всички показатели за въздухаДвижение „ДНЕС“: ДИШАМЕ... МРЪСНИТЕ ВИ ЛЪЖИ

Йорданка Фандъкова за пореден път доказа, че е достойна да носи етикета „близък, верен и предан човек на Бойко Борисов“. Достойна е и да носи националния приз Кмет-лъжец! Лъже и маже постоянно, последователно и при нужда. Като една истинска шефка на София скочи да брани бездействието и некадърността си от ЕК. Като звучен шамар за цялото кралско войнство от ГЕРБ проехтя становището на доклада според който: дишаме най-мръсния въздух в Европа и това ни отнема 2.5 години от живота! За толкова много години управляващите в София не са направили абсолютно нищо за намаляване на емисиите на фини прахови частици, а изработеният от общината план за качеството на въздуха не съдържа никакви мерки за превенция на замърсяването. А ГЕРБ и Борисов управляват София над 10 год.! Казано накратко – ТЕ ни оставят, НЕ, направо си ни тровят ежедневно, ежеминутно!

Г-жо Фандъкова, наслушахме се на това как работите денонощно, едва ли не, за да чистите въздуха, да оправяте булеварди, паркчета и градинки, да строите детски градини и площадки... И после всичко това да ремонтирате и преремонтирате... пак. С нашите пари, отиващи вдън земя по джобовете ваши! И затуй и откровените ви лъжи... ги виждаме, дишаме и изпитваме и ние денонощно! СПРЕТЕ и започнете да си чистите срама..., та да можем поне малко от малко да живеем по-нормално!

 

"Прочетох много внимателно доклада. В доклада като част от оценката са разгледани 6 града, включително и София. Данните са показателни - от 2009 до 2016 г. София има подобрения по всички показатели. По един от показателите дори София има най-добри показатели - в норми. Усилията, които правим, са видими. В самия доклад се дава положителна оценка спрямо мерките за модернизиране на градския транспорт. Вече имаме програма с мерки и проекти по отношение на битовото отопление". Това каза кметицата на София Йорданка Фандъкова пред БНТ за състоянието на въздуха в столицата и доклада на ЕК за него.

"Дървата, въглищата са един от най-сериозните източници на замърсяване през зимата. Най-екологичното отопление безспорно е на газ и централно отопление. Този доклад е за минал период. От миналия сезон въведохме система за ранно предупреждение. 2 дни по-рано ние знаем прогнозата за състоянието на въздуха", обясни тя.

"Вече сме на финала с повечето обекти. Бул. "Васил Левски" очаквам да бъде пуснат в навечерието на новата учебна година. Работата по големите проекти ще продължи малко по-дълго", заяви Фандъкова за ремонтите на улици в столицата.

"Аз лично съм привърженик на въвеждането на цветните решения. В София направихме много такива пешеходни пътеки. Дадоха ефект тези цветни решения. Мисля, че вниманието се привлича повече чрез тях", каза още кметицата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Отрвиха ни!* >> България е с най-мръсен въздух в Европа

София – лош, много лош град за живеене

Да свалим техните маски!

Абсурдно закъснелите мерки!

Гарван гарвану око не вади!

ПИАР въздух не чисти!