Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Управленското бедств...
Управленското бедствие запокити българската гордост в калта (ОБНОВЕН)

Управленското бедствие запокити българската гордост в калта (ОБНОВЕН)Информационен сайт „ДНЕС“


България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Това са думи на бившия вицепремиер Валери Симеонов от пролетта на миналата година. Изречени са от трибуната на НС.

Тези дни, част от така нареченото "възпрепятствено съоръжение" по границата с Турция се срина. Абсурдно и нелепо в калта се въргалят милиони левове. Наши народни пари!

За нещастие се оказа, че в България и вали. Представяте ли си ?! Вали и дъжд, че и сняг...! И по тази причина участък от 30-40 метра ограда бил отнесен от придошла рекичка. През януари и март тази година оградата също стана жертва на климата. Имаше и серия от скандали, разпри, фалшиви обещания...! Филм се прожектира

Така видимо и непатриотично гордостта на това управление непрекъснато ни напомня за лошите неща, които се случват в държавата. В случая това лошо  нещо... е на стойност 200 млн. лева. Много пари, които не се знае кой, къде и как точно открадна.

В интервюто си пред Слави Трифонов главният прокурор Сотир Цацаров призна, че има престъпление при многократно завишената цена на граничната ограда. От ДАНС също потвърдиха, че сигналите за корупция са основателни и верни! 

Идеолог, вдъхновител и на практика косвен строител на оградата е... Валери Симеонов. Вече бивш, детрониран вицепремиер. Той я пое след коалиционно споразумение с ГЕРБ. Резултатът – пудра, червило, разбира се мощен ПиАр и брутален коалиционен позор. Национален даже.

Теленият плет за милиони левове, излязъл изпод контрола на Симеонов е стратегически обект от значение за националната сигурност! Спиращ и предпазващ ни от гнусните орди емигранти пълзящи към "рая" България. Само дето никой от нас вече не си спомня кога за последен път е видял или чел справка колко са те тук в България и колко напъват да минат границата с Турция. Та тая велика ограда... пада периодично от дъжда, от калта и от бурния вятър. Също така тя може да бъде прескочена със стълба и да бъде срязана с комбинирани клещи

Провалът на властта с оградата по границата с Турция е скандален, очеваден е. Ех, и какво от това? Времето работи за виновните. Протака се и се прави опит да се заметат следите водещи към престъпления и корупция на най-високо политическо ниво. Няма повдигнати обвинения, няма поискани имунитети... Даже има още разходи за ремонти! Ремонти, които се извършват без да минават през търгове, а се правят чрез пряко договаряне. „Патриотите“ направиха специална поправка в Закона за обществените поръчки и то с цел да замажат и прикрият престъпните си схеми.

Природните бедствия са нещо неизбежно и на тях човек трудно може да се противопостави. Но с управленските бедствия трябва да се води борба. Открита и обща! По всички правила! Защото те - управленците са разрушителни. Повреждат цялата държава... И тогава започваме да се чудим и маем въобще в каква държава живеем... Всъщност, няма какво да се чудим, очевидно и ясно е - живеем в държава, която я няма... И трябва да си я върнем! 

ВИДЕО

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Оправдания >> Симеонов: Има паднала ограда на границата с Турция, но се работи по отстраняване ѝ

Пари на вятъра* >> Оградата на границата "сама по себе си не е достатъчно ефективно средство" според МВР

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

В "Шоуто на Слави": 75 000 лв. на ден печели Валери Симеонов от военните на границата

200 милиона лева ни струва оградата по границата с Турция

Image result for Провалът на Симеонов с оградата по границата


Image result for Провалът на Симеонов с оградата по границата


83317